Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑβραμόπουλος: Έτοιμη να προσφέρει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις στους επενδυτές της περιοχής του Κόλπου η Ελλάδα

Αβραμόπουλος: Έτοιμη να προσφέρει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις στους επενδυτές της περιοχής του Κόλπου η Ελλάδα

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε χτες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2005, στο δεύτερο κατά σειρά Forum, που διοργανώνουν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε χτες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2005, στο δεύτερο κατά σειρά Forum,<...>που διοργανώνουν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τις εφημερίδες Herald Tribune και New York Times, με θέμα τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα και το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι.

Στο Διεθνές Επιχειρηματικό-Επενδυτικό Forum έλαβαν μέρος, εκτός της ελληνικής πλευράς, σημαντικοί επιχειρηματίες των χωρών του Κόλπου, καθώς και η εκδοτική ηγεσία της International Herald Tribune.

Στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος, αφού παρουσίασε τη νέα τουριστική πολιτική της Κυβέρνησης τόνισε, ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη, να προσφέρει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προς τους δυνητικούς επενδυτές της περιοχής του Κόλπου και όχι μόνο”, υπογραμμίζοντας πως “η χώρα μας αναπτύσσεται ταχύτατα και διαθέτει ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο”. Ο Υπουργός επεσήμανε, ότι το επενδυτικό τοπίο στην Ελλάδα αλλάζει και η χώρα κινείται στους ρυθμούς, που επιτάσσουν οι καιροί αλλά και οι ανάγκες του επιχειρείν”.

Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ανέφερε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και τα αυξημένα ποσοστά των εισερχόμενων τουριστών κατά τη φετινή χρονιά, επικέντρωσε στη μάχη της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Καταπολεμούμε τη γραφειοκρατία και επιχειρούμε να την ελαχιστοποιήσουμε τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, απευθύνοντας πρόσκληση προς τους επενδυτές, να ανοίξουν από κοινού ένα νέο κεφάλαιο στη δημιουργική συνεργασία με την Ελλάδα, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση για την ανταπόκριση που βρίσκουν οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, λέγοντας, ότι “είναι θετικό το γεγονός, ότι οι ξένοι επενδυτές σήμερα αναγνωρίζουν την Ελλάδα, ως σημαντικό τόπο για επενδύσεις”, προσθέτοντας, ότι αυτό αποτελεί ένδειξη σοβαρού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια του Ελληνικού Τουρισμού αλλά και στις διεθνείς πρωτοβουλίες και παρουσίες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τις προοπτικές για τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα παρουσίασαν σε ομιλίες τους ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος-Στράτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Κώστας Ζαχαρόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Χάρης Κοκκώσης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος.

Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για το δεύτερο από τα εννέα Fora, που θα διοργανωθούν από κοινού με τις εφημερίδες Herald Tribune και New York Times, σε πρωτεύουσες μεγάλων χωρών του κόσμου, συνδυάζοντας την πρωτοβουλία αυτή με τη διοργάνωση διεθνών τουριστικών εκθέσεων, όπου η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό και αναβαθμισμένο ρόλο.

Το πρώτο Forum πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ενώ θα ακολουθήσει η Νέα Υόρκη, το Νέο Δελχί, το Βερολίνο, το Παρίσι, η Μόσχα, το Πεκίνο και το Κάιρο. Στις συναντήσεις αυτές, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την International Herald Tribune, θα παρουσιαστεί στους δυνητικούς επενδυτές από ξένους και Έλληνες ειδικούς η νέα πολιτική για τις τουριστικές επενδύσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024