Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΒιβλική καταστροφή στη Μαγνησία, εγκλωβισμένοι τουρίστες σε ξενοδοχείο του Πηλίου
Προορισμός

Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία, εγκλωβισμένοι τουρίστες σε ξενοδοχείο του Πηλίου

(Αναδημοσίευση από τη σελίδα του κ. Βασίλη Καραουλάνη στο Facebook).

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές και στη Σκιάθο με τις τοπικές αρχές να ζητούν να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δραματικές ήταν χθες οι εκκλήσεις εγκλωβισμένων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο, με τουλάχιστον 110 ανθρώπους (κατοίκους και 30 τουρίστες – ανάμεσά τους και μία έγκυος) που βρίσκονται σε ξενοδοχείο. Το νερό πλημμύρισε τα υπόγεια του ξενοδοχείου, ενώ στο ισόγειο η στάθμη των νερών ξεπέρασε τα 20 εκατοστά. Οι ένοικοι ανέβηκαν όλοι στον 1ο και 2ο όροφο του ξενοδοχείου.

Δρόμοι έχουν κλείσει από δέντρα που έχουν ξεριζωθεί και αποκόλληση βράχων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει αποκλειστεί.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Βασίλης Καραουλάνης αναφέρει: “Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου έχουν σπάσει τα ποτάμια και έχουν μπει μέσα στα ξενοδοχεία και η στάθμη ανεβαίνει επικίνδυνα μέσα σε αυτά πάνω από 1,5 μέτρο που έχουν κόσμο, τουρίστες μέσα… τεράστια ζημιά, κομμένα τηλέφωνα και ρεύμα, παρακαλώ ειδοποιείστε την πυροσβεστική, άμεση ανάγκη να ανέβουν επάνω, τεράστιες καταστροφές”.

Ζευγάρι Αυστριακών που αγνοούνταν στην Αργαλαστή Πηλίου εντοπίστηκε χθες το βράδυ όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρου αλλά είναι καλά στην υγεία τους.

Οι καταστροφές στη Μαγνησία είναι ανυπολόγιστες – ήδη γίνεται λόγος για τη χειρότερη καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή και έφτασε έως το στρατόπεδο της Νέας Αγχιάλου.

Σύσκεψη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Daniel πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια με τη συμμετοχή επιχειρησιακών και υπηρεσιακών φορέων.  Σε κρίσιμη κατάσταση είναι οι περιοχές Θεσσαλίας, Μαγνησίας, Πιερίας, Σποράδων, Εύβοιας και Φθιώτιδας, ενώ θα σταλούν κι άλλα προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη να τηρηθούν οι οδηγίες των μηνυμάτων του 112 όσο διαρκούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούνται πιστά οι υποδείξεις των αρχών.

Η κακοκαιρίας προκάλεσε και τη διακοπή των δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα – Βόλος – Λάρισα, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024