Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΞεκίνησαν με προβλήματα οι ζώνες επισκεψιμότητας της Ακρόπολης
Ακρόπολη

Ξεκίνησαν με προβλήματα οι ζώνες επισκεψιμότητας της Ακρόπολης

Όριο 20.000 επισκεπτών ημερησίως έχει τεθεί στην Ακρόπολη, ενώ οι επισκέπτες πρέπει να επιλέγουν ακριβώς ποια ώρα της ημέρας θα ανέβουν στο μνημείο στις 12 ωριαίες χρονοθυρίδες.

Όπως είναι γνωστό από προχθές ξεκίνησε το μέτρο με τις 12 ζώνες επισκεψιμότητας της Ακρόπολης όπου επιβάλλουν ημερήσιο όριο επισκεπτών τις 20.000 και έχουν συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών η κάθε μία (με τις πρωινές ζώνες, όταν η προσέλευση είναι αυξημένη, να υποδέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, όπως η ζώνη 8-9 που «χωράει» 3.000 άτομα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολυκοσμία και να προστατευτεί το μνημείο.

Διαβάστε επίσηςΣτις 4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν πιλοτικά οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

Ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν από τους πρόσφατα εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές και να βγάλει εισιτήριο για μια χρονοθυρίδα αρκεί να είναι διαθέσιμη. Όταν είναι επιτόπου θα βγάλει για την πρώτη διαθέσιμη χρονοθυρίδα. Στις αρχές Αυγούστου, ξεκίνησαν να λειτουργούν, έξι μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων στις κύριες εισόδους του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Διαβάστε επίσηςΤα πρώτα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους – Πώς λειτουργούν

Όμως σύμφωνα με καταγγελίες των ξεναγών στο TravelDailyNews σήμερα το πρωί στις 8 η ώρα τουριστικό γραφείο που είχε προαγοράσει εισητήρια για τη χρονοθυρίδα 8-9 ειχε πρόβλημα γιατί κάποια εισιτήρια δε τα διάβαζε το σκανερ! Έγινε έντονη διαμαρτυρία από τους τουρίστες ενώ οι φύλακες ήταν αυστηροι και απολυτοι και δεν επέτρεπαν την είσοδο στο μνημείο. Περασε μια ωρα σχεδόν για να αφήσουν το γκρουπ να ξεκινήσει την επίσκεψη. Φυσικά αυτό έγινε με την υποστήριξη και συμβολή του γραφείου, που ηρθε σε επαφή με το υπουργείου και τον ΟΔΑΠ, Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, και τον ερχομό της υπεύθυνης του ΟΔΑΠ στη κεντρικη πύλη.

Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι ήδη αγορασμένα εποχιακά εισητήρια από τουριστικά γραφεία που θα έπρεπε να είχαν αλλάξει, μετά από επικοινωνία με το υπουργείο, δεν λειτουργούσαν. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά θα πρέπει να γίνεται με καλύτερο συντονισμό για την μείωση της ταλαιπωρίας των επισκεπτών. Ευχόμαστε το μέτρο τις επόμενες μέρες να λειτουργήσει κανονικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024