Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Sabre προχωρά σε διαδικασία συγχώνευσης

Η Sabre προχωρά σε διαδικασία συγχώνευσης

Συμφωνία συγχώνευσης υπογράφηκε μεταξύ της Sabre και δύο εταιριών αμερικανικών συμφερόντων της Silver Lake Partners και Texas Pacific Group (TPG), με την οποία οι δυο εταιρίες εξαγοράζουντο μετοχικό κεφάλαιο της […]

Συμφωνία συγχώνευσης υπογράφηκε μεταξύ της Sabre και δύο εταιριών αμερικανικών συμφερόντων της Silver Lake Partners και Texas Pacific Group (TPG), με την οποία οι δυο εταιρίες εξαγοράζουν<...>το μετοχικό κεφάλαιο της Sabre Holdings.

Η συναλλαγή εκτιμάται στα 5 δισ. δολάρια συμπεριλαμβανομένου και του καθαρού χρέους της εταιρίας, το οποίο ανέρχεται στα 550 εκατομμύρια δολάρια περίπου. Το διοικητικό συμβούλιο της Sabre ενέκρινε την συγχώνευση αυτή και πρότεινε της αποδοχή της από τους μετόχους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και CEO της Sabre κ. Sam Gilliland, «έπειτα από μια λεπτομερή εξέταση καταλήξαμε στο ότι η συγχώνευση αυτή αντιπροσωπεύει ένα αναγκαστικό αποτέλεσμα για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους στην εταιρία μας. Είμαστε ευτυχείς για την παροχή σημαντικής αξίας στους μετόχους μας και κοιτάζουμε μπροστά προς ένα δυναμικό μέλλον με την συνεργασία μας με δύο εξέχουσες επενδυτικές εταιρίες οι οποίες είναι συνασμένες με την στρατηγική και τους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρίας. Η συγχώνευση αυτή αποτελεί μια ξεκάθαρη αναγνώριση του επιχειρηματικού μας μοντέλου, της ηγετικής μας φυσιογνωμίας καθώς και της σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης των ταλαντούχων ανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Greg Mondre, Managing Director της Silver Lake Partners τόνισε, «Η Sabre έχει μια εξαιρετική πορεία πρωτοπορίας και παροχής της αρτιότερης τεχνολογίας για την παγκόσμια βιομηχανία τουρισμού. Αδημονούμε να εργαστούμε πλάι στην ταλαντούχα ομάδα διοίκησης της Sabre η οποία εξακολουθεί να παράγει τεχνολογία ως πηγή για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αξίας για τους πελάτες».

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την ευκαιρία επένδυσης στην Sabre δεδομένης της ηγετικής της θέσης στους τομείς της τεχνολογίας και διανομής για την τουριστική βιομηχανία καθώς και για την δυναμική του Travelocity και των άλλων πρωτοπόρων διαδικτυακών brands της εταιρίας,» είπε ο κ. Karl Peterson της TPG Partner.

Συνεχίζοντας επεσήμανε «η Sabre είναι σε θέση να καινοτομεί συνεχώς και αδημονούμε να βοηθήσουμε στην κερδοφορία της επιχείρησης».

Όπως δήλωσε η εταιρία δεν αναμένονται αλλαγές στην υπάρχουσα ανώτερη διοικητική ομάδα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας θα παραμείνουν στο Southlake. Το κλείσιμο της συγχώνευσης αναμένεται στις αρχές του δεύτερου τετράμηνου του 2007.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024