Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΩς τέλος Αυγούστου η ένταξη στο πρόγραμμα ‘Δικτυωθείτε’

Ως τέλος Αυγούστου η ένταξη στο πρόγραμμα ‘Δικτυωθείτε’

Δύο μήνες απέμειναν μέχρι τις 31 Αυγούστου που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον ΕΟΜΜΕΧ για όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο νέο κύκλο […]

Δύο μήνες απέμειναν μέχρι τις 31 Αυγούστου που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον ΕΟΜΜΕΧ για όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται<...> και πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο νέο κύκλο του προγράμματος 'Δικτυωθείτε' του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις να κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο Διαδίκτυο. Απευθύνεται στις επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 εργαζόμενους (πλην AE και ελευθέρων επαγγελματιών), των οποίων επιδοτεί το 40% της δαπάνης για την προμήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και τη σύνδεσή τους με το Internet. H επιδοτούμενη δαπάνη μπορεί να φτάσει μέχρι τις 600.000 δρχ. και η επιδότηση τις 240.000 δρχ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο EOMMEX, κατά τον πρώτο κύκλο του προγράμματος υπεβλήθησαν συνολικά 11.161 αιτήσεις. Εξ αυτών, εγκρίθηκαν οι 7.109, ενώ απορρίφθηκαν 870 γιατί δεν πληρούσαν της προϋποθέσεις (αριθμός απασχολούμενων, κύκλος εργασιών, κλάδος δραστηριότητας).

Kατά την αξιολόγηση των υπόλοιπων 3.182 αιτήσεων παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διασταύρωση των στοιχείων και θα ζητηθεί η προσκόμιση συμπληρωματικών εντύπων (έντυπο E3 της φορολογικής δήλωσης).

Τα πέντε κριτήρια που καθορίζουν την ένταξη των ελληνικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Ο τόπος δραστηριοποίησης της εταιρίας -η έδρα της- θα αντιπροσωπεύει το 40% της τελικής βαθμολογίας που θα λάβει η εκάστοτε επιχείρηση για την εισαγωγή της στο πρόγραμμα. Θα πριμοδοτηθούν ιδιαιτέρως επιχειρήσεις ακριτικών και νησιωτικών περιοχών.
Ο κλάδος δραστηριοποίησης κάθε επιχείρησης θα ληφθεί υπόψη στη βαθμολογία κατά 20%. Ειδική πριμοδότηση θα έχουν οι εταιρίες των κλάδων τουρισμού και μεταποίησης.
Ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί κάθε εταιρεία θα ληφθεί υπόψη κατά 20% στην τελική βαθμολογία.
Ο τζίρος κάθε επιχείρησης θα προσμετρηθεί κατά 20% με ειδική πριμοδότηση στις μικρές εταιρίες.
Επιπλέον μόρια στη βαθμολογία θα λάβουν επιχειρήσεις που απασχολούν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024