Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕιδική ρύθμιση για τις ανάγκες ΑΜΕΑ στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Ειδική ρύθμιση για τις ανάγκες ΑΜΕΑ στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του ΥΕΝ για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης […]

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του ΥΕΝ για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, υποδέχτηκε<...>χτες το Προεδρείο της “Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία”, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Καθηγητή κ. Ιωάννη Τζωάννου. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Ι. Βαρδακαστάνης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ρ. Πανάνος και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Λεοντόπουλος και Νάστας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, υπήρξε εκτενής και εποικοδομητική ανάλυση των θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Εξετάστηκαν διεξοδικά θέματα όπως η διευκόλυνση της προσβασιμότητας στα πλοία και η κατάλληλη διαμόρφωση χώρων εντός αυτών, οι εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, καθώς και άλλα πρακτικά ζητήματα στα οποία δόθηκαν άμεσες λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:


  • Ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη συμμετοχή των συλλογικών οργάνων των ατόμων με αναπηρία σε συνεδριάσεις στο πλαίσιο του Σ.Α.Σ.
  • Σύσταση τριμερούς επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους του ΥΕΝ, φορέων των ατόμων με αναπηρία και των ακτοπλόων, η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα θα εξετάζει όλα τα τρέχοντα πρακτικά θέματα που αφορούν στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε όλο το φάσμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών
  • Ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία μέσω της τοποθέτησης ειδικά διαμορφωμένων καθισμάτων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες


Επίσης ο ΥΕΝ υποσχέθηκε να μελετήσει την επιδότηση της τιμής των εισιτηρίων και για τους συνοδούς των ατόμων με αναπηρία, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024