Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΚρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) σε κρουαζιερόπλοιο
Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε κανονικά για τη Μύκονο

Κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) σε κρουαζιερόπλοιο

Σε καλή κατάσταση, αλλά σε απομόνωση, νοσηλεύεται στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan Πειραιά 29χρονη Γερμανίδα, βεβαιωμένο σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1N1), μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου “Aida Vita”

Σε καλή κατάσταση, αλλά σε απομόνωση, νοσηλεύεται στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan Πειραιά 29χρονη Γερμανίδα, βεβαιωμένο σύμφωνα<...> με τα εργαστηριακά αποτελέσματα κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1N1), μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου “Aida Vita”, σημαίας Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, η Νομαρχία Πειραιά ενημερώθηκε προχθές το απόγευμα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σχετικά με περιστατικό ασθενούς που παρουσίαζε υψηλό πυρετό, ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης, στο εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατέπλευσε χθες στις 8 το πρωί στον Πειραιά, προερχόμενο από λιμάνι του Βόλου με επόμενο προορισμό τη Μύκονο. Αμέσως στο κρουαζιερόπλοιο έσπευσε κλιμάκιο ιατρών της Νομαρχίας Πειραιά με επικεφαλής τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Βασίλη Βαλσαμάκη, προκειμένου να μεριμνήσει για τις διαδικασίες ελέγχου, ενώ υπήρξε επικοινωνία για τον χειρισμό του περιστατικού με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.

Κατόπιν απόφασης της αξιωματικού ιατρού του πλοίου η Γερμανίδα υπήκοος μεταφέρθηκε χθες με ασθενοφόρο στην ιδιωτική υγειονομική μονάδα Metropolitan για εισαγωγή και περαιτέρω διερεύνηση, όπου χθες το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε από την εξέταση του φαρυγγικού επιχρίσματος, με τη μέθοδο PCR, ότι νοσεί από τη Νέα Γρίπη. Η υγεία της όπως προαναφέρθηκε είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή.

Το κρουαζιερόπλοιο με 1.464 επιβάτες και 393 μέλη πλήρωμα, απέπλευσε κανονικά προχθες για τον επόμενο προορισμό του τη Μύκονο, αφού πρώτα ελέχθησαν από τη Νομαρχία Πειραιά όλες οι διαδικασίες και δόθηκαν από τον αξιωματικό γιατρό και τον πλοίαρχο του πλοίου έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι ουδείς άλλος επιβάτης, αλλά και μέλος πληρώματος, έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα της νόσου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου τελευταίος του σταθμός στη χώρα μετά τη Μύκονο θα είναι το Ηράκλειο Κρήτης και στη συνέχεια θα αποπλεύσει προς την Αίγυπτο.

Για το περιστατικό η Νομαρχία Πειραιά ενημερώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΠΥ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, τον ναυτιλιακό πράκτορα του πλοίου και τους υπευθύνους του κρουαζιεροπλοίου προκειμένου να είναι σε επαγρύπνηση για τυχόν νέα κρούσματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024