Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΦτηνές ξενοδοχειακές τιμές στις κυριότερες ευρωπαϊκές πόλεις
Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago

Φτηνές ξενοδοχειακές τιμές στις κυριότερες ευρωπαϊκές πόλεις

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές παραμένουν ευνοϊκές το φετινό Αύγουστο. Είναι μέχρι και 10% χαμηλότερες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2008 και 1% χαμηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ενώ στις περισσότερες μητροπόλεις οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν αισθητά, όπως για…

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές παραμένουν ευνοϊκές το φετινό Αύγουστο. Είναι μέχρι και 10% χαμηλότερες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2008 και 1% χαμηλότερες<...> σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ενώ στις περισσότερες μητροπόλεις οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν αισθητά, όπως για παράδειγμα στη Μαδρίτη και στο Παρίσι σε κάποιες άλλες πόλεις, τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλές τιμές τον Αύγουστο του 2009. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr.

Ο κατάλογος ξενοδοχειακών τιμών της trivago δείχνει πως ο μέσος όρος των ξενοδοχειακών τιμών του Αυγούστου στις ευρωπαϊκές πόλεις έχει πέσει μέχρι και 10% συγκριτικά με την περσινή χρονιά και 1% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Ένα απλό δίκλινο δωμάτιο σε μια ευρωπαϊκή πόλη κοστίζει φέτος τον Αύγουστο 106 ευρώ, ενώ πέρυσι κόστιζε 118. Στην Αθήνα οι τιμές έπεσαν 7% . Στις 43 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις οι τιμές έχουν πέσει. Σε κάποιες όμως παρουσιάστηκε αισθητή άνοδος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών σε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις έχει ανέβει σημαντικά τον Αύγουστο του 2009.

Για πρώτη φορά φέτος η Γενεύη έχασε τον τίτλο της πιο ακριβής πόλης της Ευρώπης από το Εδιμβούργο. Ένα δωμάτιο στο Εδιμβούργο κοστίζει 198 ευρώ, σχεδόν 50% πιο ακριβά από τον προηγούμενο μήνα. Η αιτία της τόσο μεγάλης αύξησης τιμών είναι το Διεθνές Φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα στην πόλη του Εδιμβούργου τον Αύγουστο. Οι τιμές διαμονής έχουν ανέβει δραματικά και στη Στοκχόλμη (μια διανυκτέρευση κοστίζει 143 ευρώ) λόγω του Πολιτιστικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από τις 11 εως τις 16 Αυγούστου. Μέσα σε ένα μήνα (Ιούλιος- Αύγουστος) ανέβηκαν οι τιμές στη Στοκχόλμη 21%. Aλλα παραδείγματα πόλεων, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι η Κοπενγχάγη, η Βαλέντσια και το Όσλο.

Οι πιο φτηνές ευρωπαϊκές πόλεις του Αύγουστου

Οι νότιες ευρωπαϊκές πόλεις παραμένουν οι πιο οικονομικές του Αυγούστου. Ο μέσος όρος τιμών στο Παρίσι είναι 120 ευρώ, 16% πιο φτηνά από την περσινή χρονιά, στη Μαδρίτη είναι 77 ευρώ, 39% χαμηλότερα από πέρυσι και στη Ρώμη είναι 108 ευρώ, 18% πιο φτηνά συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο. Οι ξενοδοχειακές τιμές στη γαλλική και ισπανική πρωτεύουσα βρίσκονται φέτος στα χαμηλότερά τους επίπεδα. Aλλες πόλεις στις οποίες έχουν πέσει οι ξενοδοχειακές τιμές είναι η Βιέννη, το Λονδίνο, το Aμστερνταμ, το Μόναχο.

Mέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα

Οι τιμές στα ελληνικά νησιά ανεβαίνουν κατά την περίοδο του Αυγούστου. Σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος έχει ανέβει ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών κατά πολύ (από 197 ευρώ τον Ιούλιο του 2009 σε 238 ευρώ τον Αύγουστο του 2009). Αυξήσεις στις τιμές παρατηρούνται και σε άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος (30 ευρώ αύξηση)και η Νάξος (40 ευρώ αύξηση). Μείωση παρατηρείται στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και σε νησιά όπως η Κώς. Στη Σαντορίνη έχουν παραμείνει οι τιμές σταθερές (μέσος όρος 190 ευρώ). Ακολουθούν στις αυξήσεις του Αυγούστου και οι κυπριακές πόλεις, όπως η Λάρνακα και η Πάφος, ενώ ακόμα μεγαλύτερες παρατηρούνται στην Αγία Νάπα (μέσος όρος 145ευρώ).

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις 40.000 καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago. Η trivago αποθηκεύει τις έρευνες κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα.

1. Δείτε εδώ γραφική παράσταση των αλλαγών των τιμών στις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις
2. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γενική εικόνα του μέσου όρου τιμών για μια διανυκτέρευση στις 50 κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις
3. Δείτε εδώ τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών Τιμών για το 20084.
4. Τέλος, δείτε εδώ το κόστος διανυκτέρευσης στις ευρωπαικές χώρες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024