Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροαναγγελία κινητοποιήσεων στα λιμάνια από ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και λιμενεργάτες
Η κυβέρνηση ξεχνά ότι τα λιμάνια εξυπηρετούν βασικές ανάγκες σε 24ωρη βάση

Προαναγγελία κινητοποιήσεων στα λιμάνια από ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και λιμενεργάτες

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο "έκτρωμα".

“Η κυβέρνηση ισοπεδώνει θεσμούς και κατακτήσεις, καταργεί  τις συλλογικές συμβάσεις και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, διαλύει ότι έχει απομείνει σε μισθούς και συντάξεις και βυθίζει την κοινωνία στην ανεργία και τη γενικευμένη φτώχεια. Ειδικότερα παρεμβαίνει σε Δημόσιες Επιχειρήσεις, ακόμα και σε εισηγμένες στο ΧΑ και θεσπίζει μονομερώς διεστραμμένους μισθολογικούς κανόνες, που αν επιχειρηθεί να εφαρμοστούν, θα σταματήσουν τη λειτουργία τους”, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

“Όσον αφορά τα λιμάνια, όχι μόνο μετατρέπει το μισθό των εργαζομένων σε ‘αναβαθμισμένο’ επίδομα ανεργίας, αλλά τα μεταχειρίζεται ως Ληξιαρχεία και τα κλείνει μετά το τέλος του πρωινού ωραρίου, ξεχνώντας ότι τα λιμάνια εξυπηρετούν βασικές και ζωτικής σημασίας ανάγκες στο εμπόριο, τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα σε 24ωρη βάση.

Τι επιδιώκει επιτέλους η κυβέρνηση; Να κλείσει τα λιμάνια, να μεταφέρει τα φορτία στους ανταγωνιστές τους και να τα παραδώσει απαξιωμένα ως οικόπεδα  και scrap αντί πινακίου φακής στους επίδοξους αγοραστές;
 
Μπορεί η Βουλή των Ελλήνων να συμφωνήσει σ’ένα τέτοιο διαρκές έγκλημα και μάλιστα με μία διάταξη, η οποία μπήκε χαράματα στο Ν/Σ και δεν πρόλαβαν ούτε καν από το Ελεγκτικό Συνέδριο να την περάσουν;”.

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. προαναγγέλει κινητοποιήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “άμεσα θα συνεδριάσουν τα ΔΣ της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και της Ένωσης Λιμενεργατών, θα οργανώσουν ένα πρόγραμμα έντονης αγωνιστικής δράσης  και θα βρεθούν σε συντονισμό με τα άλλα συνδικάτα για να εμποδίσουν την ψήφιση αυτής της διεστραμμένης έμπνευσης διάταξης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024