Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΗ Superfast ξεκινά δρομολόγια μεταξύ Σκωτίας και Βελγίου

Η Superfast ξεκινά δρομολόγια μεταξύ Σκωτίας και Βελγίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Επιχειρήσεων Αττικής Α.Ε. ανακοίνωσε την έναρξη δρομολογίων της νέας γραμμής των Superfast Ferries, μεταξύ του λιμένος του Rosyth στο Εδιμβούργο της Σκοτίας και του λιμένος του […]

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Επιχειρήσεων Αττικής Α.Ε. ανακοίνωσε την έναρξη δρομολογίων της νέας<...> γραμμής των Superfast<.> Ferries, μεταξύ του λιμένος του Rosyth στο Εδιμβούργο της Σκοτίας και του λιμένος του Zeebrugge στο Βέλγιο.

Το παρθενικό δρομολόγιο έγινε χθες με την αναχώρηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superfast ΙX από το λιμάνι του Rosyth στις 17:00 τοπική ώρα με προορισμό το Zeebrugge και την αναχώρηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superfast X από το λιμάνι του Zeebrugge στις 18:00 με προορισμό το Rosyth. To Superfast ΙX χαιρέτησε με ενθουσιασμό το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Rosyth για αυτή την ιστορική στιγμή για τη Σκοτία: τον απόπλου του πρώτου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου για την Ηπειρωτική Ευρώπη. Προηγήθηκε επίσημη τελετή στο λιμάνι του Rosyth όπου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της Σκοτίας κ. Jack McConnell και ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών κ. Gordon Brown. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Superfast Ferries S.A. κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος ανέφερε ότι 'Είμαι ευτυχής που είμαι σήμερα εδώ στο Rosyth να σας καλωσορίσω στο ολοκαίνουργο Superfast IX το αδελφό του ακόμα πιο καινούργιου Superfast X. Η Σκοτία μπορεί να είναι πλέον περήφανη για τα δικά της γρήγορα πλοία. Πριν από ένα χρόνο υποσχεθήκαμε ότι θα ξεκινούσαμε τον Μάιο του 2002. Είμαστε λοιπόν εδώ.'

Τον Σεπτέμβριο του 2000, η Superfast Ferries επελέγη από τον κρατικό οργανισμό Scottish Enterprise για τη δρομολόγηση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων για την εξυπηρέτηση της γραμμής Σκοτίας-Βορείου Ηπειρωτικής Ευρώπης, μεταξύ του λιμένα του Rosyth πλησίον του Εδιμβούργου και λιμένα στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Ο διαγωνισμός έγινε μεταξύ 42 εταιριών που αρχικώς εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη σύνδεση Σκοτίας – Ηπειρωτικής Ευρώπης και τελικά μεταξύ 4 μεγάλων Ευρωπαϊκών εταιριών της Επιβατηγού Ναυτιλίας που έφθασαν στο καταληκτικό στάδιο του διαγωνισμού. Η επιλογή του λιμένα στην Ηπειρωτική Ευρώπη έγινε από τη Superfast Ferries τον Ιούνιο του 2001. Το λιμάνι του Zeebrugge στο Βέλγιο επελέγη διότι θεωρήθηκε το πλέον κατάλληλο για να εξυπηρετήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για τη μεταφορά τουριστών και του εμπορίου μεταξύ της Σκοτίας και των κύριων Ευρωπαϊκών αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο δρομολόγιο των πλοίων Superfast, μεταξύ του λιμένα Rosyth στην περιοχή του Εδιμβούργου και του Zeebrugge αποτελεί την πρώτη απευθείας σύνδεση της Σκοτίας με την Ηπειρωτική Ευρώπη και θα εκτελείται σε περίπου 17,5 ώρες, ήτοι σε σημαντικά λιγότερο χρόνο από αυτόν που απαιτείται σήμερα για τη μετάβαση από τη Σκοτία στην Ηπειρωτική Ευρώπη, η οποία μέχρι τώρα γινόταν μόνο με συνδυασμό οδικής και θαλάσσιας μεταφοράς. Αποτελεί έτσι μία πραγματική επανάσταση για το εμπόριο και τον τουρισμό. Σε αυτά τα πλαίσια της σημασίας για την οικονομία και κοινωνία της Σκοτίας, το έργο έλαβε οικονομική ενίσχυση 12 εκατ. στερλινών, τα οποία διατίθενται για τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής στο λιμάνι του Rosyth. Το νέο δρομολόγιο λαμβάνει επίσης χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του κοινοτικού προγράμματος PACT (Pilot Action for Combined Transport).

Η Superfast Ferries έχει ήδη εγκαταστήσει τοπικά γραφεία εκπροσώπησης και πωλήσεων τόσο στο Rosyth στη Σκοτία όσο και στο Zeebrugge στο Βέλγιο και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πολύ αισιόδοξες. Τα πολυτελέστατα Superfast ΙX και Superfast X έχουν παραληφθεί από τα ναυπηγεία Howaldtswerke Deutsche Werft του Κιέλου, Γερμανίας τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2002, αντίστοιχα και είναι χωρητικότητας 626 επιβατών, 110 φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών και 115 Ι.Χ. αυτοκινήτων. Τα Superfast ΙX και Superfast X έχουν ολικό μήκος 203,3 μέτρα, πλάτος 25 μέτρα, βύθισμα 6,5 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα άνω των 30 κόμβων. Τα δύο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία διαθέτουν τη νεότερη τεχνολογία σε μέσα επικοινωνίας και ναυσιπλοΐας και οι κοινόχρηστοι χώροι τους περιλαμβάνουν Εστιατόρια, Μπαρ, πανοραμική αίθουσα χορού με ζωντανή μουσική, Καζίνο, Αίθουσα Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών, Παιχνιδούπολη, Καταστήματα και Boutiques, Αίθουσες Συνεδριάσεων, Δορυφορική Τηλεόραση και δυνατότητα σύνδεσης με Internet.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024