Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαAύξηση της κίνησης κατά 19,4% στο Δ.Α.Α. στο 9μηνο του 2014
Αεροδρόμια

Aύξηση της κίνησης κατά 19,4% στο Δ.Α.Α. στο 9μηνο του 2014

Αύξηση 28% των ξένων επισκεπτών της πόλης και διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης σχεδόν όλων των διεθνών γεωγραφικών αγορών. Τα μηνύματα και για το χειμώνα 2014-15 είναι εξίσου ενθαρρυντικά, καθώς το δίκτυο της Αθήνας ενισχύεται με 107 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις και επιπλέον 85 πτήσεις εσωτερικού.

Τις θετικές εξελίξεις από την αρχή του έτους και τις προοπτικές για την αεροπορική αγορά της Αθήνας ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, σε συνδυασμό με τη σημαντική ενίσχυση του δικτύου και της διασυνδεσιμότητας της πόλης μέσα στο 2014,
παρουσίασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Ακόμα, σε συνέχεια των ενεργειών που πραγματοποιεί με στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητας του προορισμού Αθήνα, ο ΔΑΑ παρουσίασε μια ξεχωριστή νέα πρωτοβουλία, που δίνει “βήμα” στους επιβάτες και στους επισκέπτες της πόλης για να τοποθετηθούν στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά:

  • Οι αεροπορικές εταιρείες επενδύουν στην αγορά της Αθήνας με αισιόδοξα μηνύματα και για το χειμώνα 2014-15

Σε συνέχεια της εντυπωσιακής ανάκαμψης της κίνησης κατά το 9μηνο (Ιαν. -Σεπτ.), με:

  • αύξηση της κίνησης κατά 19,4%
  • 2 εκατ. περισσότερους επιβάτες
  • 168 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις
  • 28% αύξηση των ξένων επισκεπτών της πόλης και διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σχεδόν όλων των διεθνών γεωγραφικών αγορών, ταμηνύματα και για το χειμώνα 2014-15 είναι εξίσου ενθαρρυντικά, καθώς το δίκτυο της Αθήνας ενισχύεται σημαντικά, με 107 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις και επιπλέον 85 πτήσεις εσωτερικού.

Οι χώρες με τις μεγαλύτερες ποσοτικά αφίξεις το 9μηνο του 2014 είναι η Ισπανία (59%), η Γερμανία (57%), η Ιταλία (45%), η Ολλανδία (34%) και το Ην, Βασίλειο (30%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 15% της κίνησης του αεροδρομίου εξυπηρετείται από 16 εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες καλύπτουν ένα δίκτυο 40 προορισμών.

  • Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρώτος σε ποσοστό αύξησης της κίνησης μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων κατά την περίοδο Ιαν. – Σεπτ.

Σημαντική αύξηση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας και της κίνησης transfer.
Με περισσότερες από 2 εκατ. νέες προσφερόμενες  αεροπορικές θέσεις από την αρχή του χρόνου (+16%), το αεροδρόμιο της Αθήνας βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών αεροδρομίων σε επιβατική κίνηση, πτήσεις και αύξηση χωρητικότητας, με τους αερομεταφορείς από τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αμερική και την Ασία, να καταγράφουν εντυπωσιακές διψήφιες αυξήσεις.

Συνολικά, το 2014, με 15 νέους προορισμούς και επιπλέον πτήσεις σε 33 προορισμούς, το αεροδρόμιο της Αθήνας εξυπηρετεί ένα ευρύ δίκτυο 108 προορισμών, αυξάνοντας σημαντικά το δίκτυο και τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας. Χάρη στα ειδικά κίνητρα που παρέχει το αεροδρόμιο και την ανάπτυξη δικτύου κυρίως από την Aegean, σημαντική είναι η αύξηση των επιβατών transfer.

Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο 2014, το σύνολο των επιβατών transfer στο ΔΑΑ έφτασε το +14,8% σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 22% της συνολικής κίνησης του αεροδρομίου. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των επιβατών που χρησιμοποιούν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ διεθνών προορισμών, η οποία άγγιξε το +61%. Επιπλέον, η κίνηση transfer από το εσωτερικό προς το εξωτερικό (76% του συνολικού transfer) ανέβηκε κατά 12,5%.

Tο γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 28% κατά το α’ 9μηνο του 2014, αλλά και η δυναμική ανάκαμψη (+23%) των επιβατών που επιλέγουν την Αθήνα για city-break σε σχέση με πέρυσι,  αποδεικνύουν τη δυναμική ανάκαμψη της πόλης μας ως τουριστικού προορισμού.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης, μιλώντας για την πιθανότητα να γίνει hub (διεθνής κόμβος) το “Ελ. Βενιζέλος” τόνισε ότι “τα hubs τα δημιουργούν οι αεροπορικές εταιρείες, όχι τα αεροδρόμια. Το αεροδρόμιο της Αθήνας για να γίνει hub χρειάζεται: α) στήριξη από ένα ρεαλιστικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, β) στήριξη από μία εθνική πολιτική αερομεταφορών, γ) έναν εθνικό αερομεταφορέα, που θα λειτουργήσει ως hub carrier”.

Τέλος, ο  ΔΑΑ προσθέτει ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των συστηματικών δράσεων και των προσπαθειών του για την προβολή της πόλης, δίνοντας αυτή τη φορά ένα “βήμα” στους επισκέπτες της Αθήνας: Από τις 19 Νοεμβρίου, μέσω μιας νέας εφαρμογής σε ειδικές οθόνες στο αεροδρόμιο, οι Έλληνες και οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν, “συναρμολογώντας” σε δύο κινήσεις τη Δυτική Μετώπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την Έκτη Καρυάτιδα στο φυσικό χώρο της, να εκφράζουν με διαδραστικό τρόπο τη γνώμη τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

ΔΑΑ – Στοιχεία 9μήνου 2014

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023
23/11/2023
22/11/2023
21/11/2023