Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΆδικα περιμένουν ραγδαία αύξηση των κρατήσεων οι τουριστικοί πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας

Άδικα περιμένουν ραγδαία αύξηση των κρατήσεων οι τουριστικοί πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας άδικα περιμένουν ραγδαία αύξηση των κρατήσεων και πολύ κακώς έχουν υποτιμήσει την παρούσα κατάσταση των μειωμένων κρατήσεων, αναφέρει έρευνα της τουριστικής εφημερίδας TTG. Σύμφωνα […]

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας άδικα περιμένουν ραγδαία αύξηση των κρατήσεων και πολύ κακώς έχουν υποτιμήσει την<...> παρούσα κατάσταση των μειωμένων κρατήσεων, αναφέρει έρευνα της τουριστικής εφημερίδας TTG.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 4 μεγαλύτεροι πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας έχουν περιορίσει τον αριθμό των τουριστών που θα διακινήσουν το καλοκαίρι του 2002 κατά 10-15%. Επίσης, η ζήτηση για το καλοκαίρι αναμένεται κατά 23% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ περίπου το 30% των Βρετανών τουριστών κάνουν καθυστερημένα τις κρατήσεις τους. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πράκτορες θα πιεσθούν για ακόμα χαμηλότερες τιμές τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Η έρευνα που έγινε σε 1.000 βρετανούς τουρίστες έδειξε ότι: Το 23% των ανθρώπων που συνήθως αγοράζουν κάποιο πακέτο διακοπών, δε θα το κάνουν φέτος.
Το 47% εκείνων που θα αγοράσουν κάποιο πακέτο διακοπών, θα το κάνουν 2-3 μήνες πριν την αναχώρησή τους. Περισσότεροι από τα 3/4 αυτών, πιστεύουν ότι θα πετύχουν κάποια μειωμένη τιμή.
Ο κ. Mark Bedlow, διευθυντής του ταξιδιωτικού τμήματος της Pricewaterhouse Coopers' ανέφερε ότι η τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που όλο και μεγαλώνει στην Βρετανική αγορά θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των τουριστικών πρακτόρων, και δήλωσε ότι "οι μελλοντικοί τουρίστες θα έχουν εστιάσει στις τιμές, πράγμα που θα αποδειχθεί πολύ δυνατό τεστ. Καλό θα είναι οι 4 μεγάλες πράκτορες να προσπαθήσουν να κρατήσουν τις τιμές αντί να τις περικόψουν."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024