Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑλλάζει το τοπίο στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού

Αλλάζει το τοπίο στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΪΡΟ – Τις πρόσφατες αλλαγές και τις επιδράσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην βιομηχανία των συνεδρίων παρουσίασε η Δρα Andrea Sigler, πρόεδρος και CEO του `Connected International Meeting Professionals Association` (CIMPA)…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΪΡΟ – Τις πρόσφατες αλλαγές και τις επιδράσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη βιομηχανία των συνεδρίων παρουσίασε<...> η Δρα Andrea Sigler, πρόεδρος και CEO του `Connected International Meeting Professionals Association` (CIMPA) κατά τη διάρκεια της ομιλίας της `Planning International Meetings in a Changed Meeting World`.

Η Δρα Sigler τόνισε ότι μετά την οικονομική κρίση, την τρομοκρατία, τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και τέλος τον ιό της άτυπης πνευμονίας, στην βιομηχανία των συνεδρίων κυριάρχησε χάος, ακυρώσεις, και μείωση των συνεδρίων. `Είναι φανερό ότι ο κόσμος αλλάζει, όπως και το περιβάλλον των συνεδρίων. Γι` αυτό πρέπει να αλλάξει και η βιομηχανία των συνεδρίων. Δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας όπως παλιά` είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αλλαγή που πρότεινε η Δρα Sigler είναι ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας και από το χαρτί να πάμε στο ηλεκτρονικό μέσο, το οποίο είναι το κυρίαρχο μέσο για επικοινωνία και για διασπορά της πληροφόρησης.

Η δεύτερη αλλαγή σχετίζεται με αυξανόμενη ζήτηση για καλύτερες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και την αύξηση προσοχής στον πελάτη, την μέτρηση της αποτελεσματικότητας των συνεδρίων, το bench marking, και γενικά την συνεχόμενη βελτίωση.

Τα τρίτο στοιχείο είναι η παγκοσμιοποίηση. Ο χρόνος και ο χώρος δεν έχουν πλέον σημασία μιας και ο κόσμος ανακαλύπτει νέες τεχνολογίες που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά.

Στην συνέχεια η Δρα Sigler αναφέρθηκε στους μισθούς των ανθρώπων που ασχολούνται με τα συνέδρια. Με βάση την έρευνα των Smith, Bucklin& Associates ` Convene`s Annual meetings Market Survey` ο μέσος μισθός το 2002 για τους γενικούς διευθυντές στις ΗΠΑ ήταν 70.776 δολάρια Αμερικής το χρόνο, για τους διευθυντές ήταν 50.858 δολάρια Αμερικής, και για τους υπαλλήλους 46.17610 φορές πιο πολλά, όμως οι λιγότερο πετυχημένοι κατεβάζουν το μέσο όρο.

Τέλος, η κα Linda Pereira πρόεδρος του CIMPA Πορτογαλίας, τόνισε ότι οι τάσεις είναι να γίνονται συνέδρια, αλλά με μικρότερη διάρκεια, με μικρότερο προϋπολογισμό, και με λιγότερες συμμετοχές-συνέδρους. `είναι στο χέρι του οργανωτή συνεδρίων να πείσει τον πελάτη του να μεγαλώσει το συνέδριο αφού βέβαια του δώσει να καταλάβει ότι το κέρδος του από τα συνέδρια είναι πραγματικά μεγάλο` τόνισε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024