Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑντίθετα με τις ελληνικές προβλέψεις τα στοιχεία από την Γερμανική αγορά

Αντίθετα με τις ελληνικές προβλέψεις τα στοιχεία από την Γερμανική αγορά

“Ένας στους είκοσι Γερμανούς θα επισκεφτεί φέτος την Ελλάδα”, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Deutsche Welle, στο οποίο σχολιάζεται ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στη Γερμανία για τον αριθμό των Γερμανών που επισκέπτονται τη χώρα μας…

“Ένας στους είκοσι Γερμανούς θα επισκεφτεί φέτος την Ελλάδα”, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας<...> Deutsche Welle, στο οποίο σχολιάζεται ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στη Γερμανία για τον αριθμό των Γερμανών που επισκέπτονται τη χώρα μας παρουσιάζουν σημάδια εμφανούς βελτίωσης, αντίθετα με την γενική τάση μείωσης που παρουσιάζει ο ελληνικός τύπος σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ, Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα στηρίζεται σε στοιχεία που έδωσε ο κ. Κλάους Λέπλε, πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Λέπλε αναφέρει ότι “Πριν από δύο χρόνια είχαμε μια γενική μείωση της τάξης του 10%, πέρυσι το ποσοστό αυτό ήταν πάλι -5%. Φέτος όμως παρουσιάζεται μια αύξηση της κίνησης σε όλους τους προορισμούς και φυσικά και στην Ελλάδα. Η Ελλάδα επίσης βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα τέτοιο γεγονός στρέφει την προσοχή των τουριστών σε μία χώρα ή σε μία περιοχή και η τουριστική κίνηση θα εξελιχθεί θετικά”.

Το τελευταίο διάστημα τα γερμανικά ΜΜΕ κάνουν συχνές αναφορές στις ακριβές τιμές των ξενοδοχείων και των προσφερόμενων υπηρεσιών κυρίως στην Αθήνα. Κάτι που για τον Γερμανό πρόεδρο είναι απολύτως φυσιολογικό.

“Είναι σωστό, οι τιμές στην Αθήνα είναι ακριβές, αλλά αυτή είναι η συνέπεια της διεξαγωγής των ολυμπιακών αγώνων. Οι τιμές δηλαδή θα ανεβούν για ένα διάστημα τουλάχιστον. Ο μέσος Γερμανός τουρίστας ωστόσο πηγαίνει σπάνια στην Αθήνα. Προτιμά την ηπειρωτική χώρα, την Πελοπόννησο, τα νησιά. Σε αυτές τις περιοχές δεν παρατηρούμε τα φαινόμενα ακρίβειας”.

Ο Λέπλε στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν φέτος το καλοκαίρι στη Γερμανία, ευθύνονται εν μέρει για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε όλες τις χώρες του Μεσογείου. Ο απόλυτος όμως τουριστικός προορισμός φέτος είναι η Αίγυπτος. Εκεί οι ξενοδόχοι έκαναν μεγάλες υποχωρήσεις στις τιμές για να καλύψουν τις ζημιές του περασμένου έτους. Εκτός αυτού η αγοραστική δύναμη του ευρώ είναι πολύ μεγάλη στη χώρα του Νείλου.
“Κάτι αντίστοιχο φυσικά δεν συμβαίνει στην Ελλάδα”, ολοκληρώνει ο πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών γραφείων, “αλλά μπορώ να σας αναφέρω το εξής: το 5,2% των Γερμανών άνω των 14 ετών που θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, θα επισκεφτεί την Ελλάδα. Το ποσοστό αυτό είναι λίγο μεγαλύτερο από το ποσοστό των Γερμανών που θα επισκεφθεί την Τουρκία. Κάνω ενδεικτικά λόγο για την Τουρκία, διότι είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της Ελλάδας, αφού βρίσκεται δίπλα και οι πτήσεις από τη Γερμανία έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Συνολικά για την Ελλάδα πρόκειται για ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024