Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑυξάνεται ο εξερχόμενος τουρισμός της Κίνας

Αυξάνεται ο εξερχόμενος τουρισμός της Κίνας

Οι προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2008 για τον εξερχόμενο τουρισμό της Κίνας δείχνουν ότι θα υπάρξει μια συνολική αύξηση ίση με 12%, παρά το γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων που ΅κράτησεΆ αρκετούς πιθανούς τουρίστες στην Κίνα…

Οι προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2008 για τον εξερχόμενο τουρισμό της Κίνας δείχνουν ότι θα υπάρξει μια συνολική αύξηση ίση με 12%, παρά το<...> γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων που ΅κράτησεΆ αρκετούς πιθανούς τουρίστες στην Κίνα. Με βάση αυτή την πρόβλεψη μέχρι το τέλος του 2008 υπολογίζεται να έχουν ταξιδέψει εκτός χώρας 24,4 εκατ. Κινέζοι.

Όσο για τη γενική πορεία του εξερχόμενου τουρισμού, οι προβλέψεις είναι θετικές αφού στηρίζονται στο γεγονός ότι η Κίνα δεν θα επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες που έχουν αναπτυγμένο τον εξερχόμενο τουρισμό.

Η αγορά της Κίνας αποτελεί και για την Ελλάδα μια νέα αγορά εισερχόμενου τουρισμού. Η τουριστική έκθεση COTTM 2008 με περισσότερους από 2.000 εμπορικούς επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Κίνας, που αναζητούν επαγγελματικές συνεργασίες με διεθνείς εκθέτες έχει καθιερωθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την τουριστική βιομηχανία.

Καθώς οι περισσότερες χώρες αναζητούν τρόπους προσέλκυσης των Κινέζων τουριστών, η COTTM παρέχει μια κατάλληλα στοχευμένη πλατφόρμα για την ανάπτυξη επαγγελματικών συνεργασιών με τους Κινέζους tour operators. Τα τελευταία τρία χρόνια άλλωστε, η έκθεση COTTM αποτελούσε το κομβικό σημείο συνάντησης των τουριστικών γραφείων, των ξενοδοχειακών αλυσίδων, των κέντρων spa, των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και άλλων προμηθευτών του χώρου από όλο τον κόσμο, που όλοι είχαν σαν κοινό στόχο την αξιοποίηση της αναδυόμενης τουριστικά κινέζικης δύναμης.

Για το 2008 η έκθεση ήδη παρουσιάζει αύξηση 30% στον αριθμό των χωρών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή ως εκθέτες, με αρκετές νέες εμφανίσεις, όπως της Αυστραλίας, της Μαδαγασκάρης, της Ισπανίας, της Ζάμπια και του Καζακστάν. Παράλληλα, το 2008, η έκθεση θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο πρόγραμμα hosted-buyer, στα πλαίσια του οποίου οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εξέχουσες προσωπικότητες της κινέζικης εξερχόμενης τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και ένα νέο ειδικά σχεδιασμένο σύστημα για τον καθορισμό των ραντεβού.

Αντιπρόσωπος της έκθεσης στην Ελλάδα και Κύπρο είναι η εταιρία Travel Media Applications.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024