Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕνδιαφέρον Τούρκων τουριστών για τουρισμό στην Ρόδο

Ενδιαφέρον Τούρκων τουριστών για τουρισμό στην Ρόδο

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκύψει για τουρισμό στη Ρόδο, Τούρκων τουριστών, όμως το πρόβλημα της βίζας δείχνει να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο οι τουριστικοί παράγοντες και της […]

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκύψει για τουρισμό στη Ρόδο<.>, Τούρκων τουριστών, όμως<...> το πρόβλημα της βίζας δείχνει να είναι ανασταλτικός παράγοντας.
Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο οι τουριστικοί παράγοντες και της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας έχουν φθάσει στο Yπουργείο Eξωτερικών ζητώντας την κατάργηση της βίζας, αλλά δε φαίνεται να έχει αποτέλεσμα αφού η κυβέρνηση για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν πρόκειται να προχωρήσει στην κατάργηση της.
Eκείνο όμως που φαίνεται ότι μπορεί να γίνει είναι η ενίσχυση με προσωπικό των ελληνικών προξενείων στην Άγκυρα, την Kωνσταντινούπολη και την Σμύρνη προκειμένου να είναι δυνατή η έκδοση βίζας από όσους Tούρκους θα ήθελαν να επισκεφθούν τα νησιά του ανατολικού Aιγαίου.
Το υπουργείο Εξωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία δεν εγκρίνουν την κατάργηση της βίζας γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο ως προς την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν.
Επίσης άλλα προβλήματα είναι η λαθραία είσοδος, και οι υπεράριθμοι λαθρομετανάστες που προέρχονται από την Τουρκία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024