Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι ολιγοήμερες διακοπές επανέρχονται δυναμικά στη βρετανική αγορά

Οι ολιγοήμερες διακοπές επανέρχονται δυναμικά στη βρετανική αγορά

Μετά το πλήγμα που δέχθηκαν οι Βρετανοί πράκτορες από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, οι ολιγοήμερες επισκέψεις βρετανών τουριστών στις ευρωπαϊκές πόλεις παρουσιάζουν αύξηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Travel […]

Μετά το πλήγμα που δέχθηκαν οι Βρετανοί πράκτορες από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, οι ολιγοήμερες επισκέψεις βρετανών τουριστών στις ευρωπαϊκές<...> πόλεις παρουσιάζουν αύξηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Travel Trade Gazette, TTG.

Ενώ οι πωλήσεις για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι έχουν μειωθεί, οι πωλήσεις για τις κοντινές πόλεις όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ, έχουν αυξηθεί κατά 2% και 7% αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι.

Η Πράγα και οι Ιταλικές πόλεις έχουν δει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση. "Οι αναχωρήσεις για το καλοκαίρι έχουν αυξηθεί κατά 60% για την ίδια περίοδο του 2001", σύμφωνα με τον Ian Ackland, διευθυντή της Cresta. "Ενώ το Παρίσι και το Άμστερνταμ παραμένουν προορισμοί των οποίων οι κρατήσεις γίνονται την τελευταία στιγμή, αναμένουμε η διαθεσιμότητα για τη Ρώμη και τη Βενετία να καλυφθεί γρήγορα".

Η εταιρία Cresta<.> που θεωρείται ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της συγκεκριμένης αγοράς, πούλησε 270.000 διήμερα το 2001, αύξηση 11% έναντι του 2000. "Έχουμε αύξηση κατά 3%, προς το παρόν, σε σχέση με το 2001, και προβλέπουμε επιπλέον 5% αύξηση" συμπληρώνει ο κύριος Ackland.

Αυξημένες πωλήσεις επίσης παρουσιάζουν οι πόλεις που βρίσκονται κοντά στο Eurostar, όπως οι Βρυξέλλες, και η Λιλ. Ταυτόχρονα οι πράκτορες θεωρούν ότι οι Βρετανοί τουρίστες έχουν δεχθεί θετικά το ευρώ, γιατί μπορούν να κρατήσουν τα χρήματά τους μέχρι το επόμενο ταξίδι τους. Εξαιτίας του ότι κάποια ΑΤΜ'ς μένουν χωρίς μετρητά, οι Βρετανοί πράκτορες συμβουλεύουν τους τουρίστες να αγοράσουν συνάλλαγμα πριν από το ταξίδι τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024