Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρώτοι οι Γερμανοί στα ομαδικά ταξίδια αλλά όχι στην Ελλάδα

Πρώτοι οι Γερμανοί στα ομαδικά ταξίδια αλλά όχι στην Ελλάδα

Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικονομία της Γερμανίας με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης οι Γερμανοί παραμένουν οι πιο ένθερμοι οπαδοί των ομαδικών ταξιδιών κατά τη θερινή περίοδο, σε σύγκριση […]

Παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικονομία της Γερμανίας με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης οι Γερμανοί παραμένουν<...> οι πιο ένθερμοι οπαδοί των ομαδικών ταξιδιών κατά τη θερινή περίοδο, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολίτες των χωρών της ΕΕ και, μάλιστα, με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους Γάλλους, παρόλη την σημαντική αύξηση τιμών που παρατηρείται για φέτος στα ομαδικά ταξίδια και η οποία κυμαίνεται μεταξύ 5% και 10%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που κοινοποίησε η Γερμανική Ομοσπονδία Ταξιδιωτικών Γραφείων και Πρακτόρων (DRV), η αύξηση αυτή αναμένεται φέτος να κυμανθεί γύρω στο 5% και για τη θερινή περίοδο του 2005 εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και 10%.

Οι αυξήσεις τιμών διώχνουν τους Γερμανούς

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα “BerlinOnline”, επικαλούμενη χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Μπιλντ”, ο εκπρόσωπος της DRV απέδωσε την αύξηση των τιμών στη μεγάλη άνοδο της τιμής του πετρελαίου, καθώς και στις αυξήσεις που σημειώθηκαν στις χώρες προορισμού και ανέφερε χαρακτηριστικά ως παραδείγματα την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Όπως υποστήριξε, στους δύο αυτούς, κατά άλλα δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς των Γερμανών, θα υπάρξει σημαντική μείωση κίνησης. Προβλήματα, όμως, αναμένεται να υπάρξουν και με την Τουρκία, όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα κρούσματα πλαστογράφησης των τραπεζικών πιστωτικών καρτών των τουριστών.

Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων

Σε ό,τι αφορά τώρα στην προτίμηση των Ευρωπαίων να συμμετέχουν σε ομαδικά ταξίδια, προηγούνται οι Γερμανοί με 82%. Δεύτεροι, με 15 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, έρχονται οι Γάλλοι και ακολουθούν οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Βέλγοι, οι Αυστριακοί και οι Βρετανοί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024