Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιακήρυξη συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας υπέγραψαν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών

Διακήρυξη συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας υπέγραψαν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών

Κοινή διακήρυξη συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Κινέζο ομόλογό του Χε Γκουάνγουεϊ στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στο Πεκίνο που ολοκληρώθηκε εχθές…

Κοινή διακήρυξη συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Κινέζο ομόλογό του<...> Χε Γκουάνγουεϊ στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στο Πεκίνο που ολοκληρώθηκε εχθές.

Στη διακήρυξη τονίζεται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη για στενότερη τουριστική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και ιδιαιτέρως η ενίσχυση του ολυμπιακού τουρισμού, με αφορμή τη διοργάνωση από την Αθήνα και το Πεκίνο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και του 2008, αντίστοιχα. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε, να ανοίξουν άμεσα δύο τουριστικά γραφεία, στο Πεκίνο και τη Σαγκάη. Επίσης, αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις, ώστε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, να υπογραφεί μία νέα ανανεωμένη ελληνο-κινεζική τουριστική συμφωνία, προσαρμοσμένη στα καινούργια δεδομένα, που διαμορφώνονται με τη διαδοχική διοργάνωση των Αγώνων από τις δύο πρωτεύουσες.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ως επίσημος προσκεκλημένος του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Πεκίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και τέως δημάρχου του Πεκίνου Λιού Κι παρέστη χθες στις εκδηλώσεις αφής και λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας, που πραγματοποιήθηκαν στο Παλάτι του Λαού, στο Σινικό Τείχος και τα Θερινά Ανάκτορα.

Κατά τη συνάντησή τους οι κ. Αβραμόπουλος και Κι αντάλλαξαν πληροφορίες για την πορεία διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αλλά και του 2008. Ο Λιου Κι ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τη συμβολή του, όπως είπε, στο να πάρει το Πεκίνο τους Αγώνες του 2008, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που είχαν οι δύο άνδρες την περίοδο που ήταν δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών, συνεργασία που είχε οδηγήσει στην υπογραφή πρωτοκόλλου φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024