Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξημένη κατά 7% η τουριστική κίνηση

Αυξημένη κατά 7% η τουριστική κίνηση

Η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι αυξημένη κατά 7% σε σχέση με πέρσι. Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κος Νίκος Χριστοδουλάκης μετά την χθεσινή σύσκεψη που είχε στον ΕΟΤ με […]

Η φετινή τουριστική κίνηση θα είναι αυξημένη κατά 7% σε σχέση με πέρσι. Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κος Νίκος Χριστοδουλάκης μετά<...> την χθεσινή σύσκεψη που είχε στον ΕΟΤ με τους διευθυντές των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, με αντικείμενο την πορεία των κρατήσεων, της διαφήμισης και τις εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση της περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, την χώρα μας αναμένεται συνολικά να επισκεφθούν φέτος 10.800.000 τουρίστες. Σε απόλυτα μεγέθη ο αριθμός των επιπλέον αφίξεων από πέρυσι θα ξεπεράσει τις 800.000.

Ετσι, με εξαίρεση τις αφίξεις από την Ολλανδία, όπου προβλέπεται μείωση των αφίξεων κατά 5%, όλες οι υπόλοιπες αφίξεις προβλέπεται να παρουσιάσουν αύξηση από 3% έως 12%.

Το μεγαλύτερο τμήμα των τουριστών προέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία. Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση, της τάξης του 12%, των τουριστικών αφίξεων θα έχουμε από την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Οσον αφορά τις κρατήσεις από Γερμανία ο Διευθυντής του Γραφείου του ΕΟΤ στο Μόναχο κος Δαβάκης τόνισε ότι "υπήρξε σοβαρή υστέρηση μετά την τουρκική "επίθεση", αλλά η αγορά δείχνει να ανακάμπτει καθώς αρκετοί Γερμανοί θα δείξουν την εμπιστοσύνη τους στις υποδομές της Ρόδου και την Κρήτη, ενώ στις περιπτώσεις της Κω και της Ζακύνθου θα έχουμε 25% με 35% αύξηση των Γερμανών επισκεπτών".

Στο μεταξύ, αρκετά ενδυναμωμένο αναμένεται να είναι και το φετινό Αμερικανικό τουριστικό ρεύμα καθώς από 15% έως 16% κυμαίνεται η αύξηση προκρατήσεων. Ετσι, στην χώρα μας θα "επιστρέψουν" δυναμικά και οι αμερικανοί τουρίστες.
Τέλος, όσον αφορά το ρεύμα των Σκανδιναβών τουριστών προς την χώρα μας αναμένεται να είναι βελτιωμένο, με αύξηση από 3% έως 8%.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024