Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕλευθέριος Βενιζέλος: Πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη σύμφωνα με έρευνα της ΙΑΤΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη σύμφωνα με έρευνα της ΙΑΤΑ

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος συνεχίζει να βρίσκεται πρώτος σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο όσον αφορά στην εξυπηρέτηση, την άρτια υποδομή σε τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό. Την επιτυχημένη και […]

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος συνεχίζει να βρίσκεται πρώτος σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο όσον αφορά<...> στην εξυπηρέτηση, την άρτια υποδομή σε τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό. Την επιτυχημένη και σταθερή πορεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αντανακλούν τα αποτελέσματα της ετήσιας ανεξάρτητης έρευνας Global Airport Monitor του Παγκόσμιου Οργανισμού Μεταφορών (ΙΑΤΑ) για το 2003.

Στην ιδιαίτερη ανταγωνιστική κατηγορία των αεροδρομίων με επιβατική κίνηση
έως 15 εκατ. ετησίως, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατέχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την 1η θέση στην Ευρώπη για την Συνολική Ικανοποίηση Επιβατών, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στη 2η θέση, μετά το αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής που πρόσφατα αναβαθμίσθηκε αποκτώντας νέο αεροσταθμό.

Αλλά και στη συνολική κατάταξη (ανεξαρτήτως κατηγορίας επιβατικής κίνησης) το αεροδρόμιο της Αθήνας παραμένει στην κορυφή, διατηρώντας τη 2η θέση στην Ευρώπη, μετά το πολυβραβευμένο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Επιπλέον, η έρευνα του 2003 ανέδειξε το 1ο αεροδρόμιο στην Ευρώπη -ανεξαρτήτως κατηγορίας επιβατικής κίνησης- σε μια σειρά από υπηρεσίες, όπως ‘έλεγχος ασφαλείας’, ‘καθαριότητα του αεροσταθμού’ και ‘άνετοι χώροι αναμονής επιβίβασης’. Αλλά και οι εμπορικές υπηρεσίες του Ελευθέριος Βενιζέλος είναι σύμφωνα με τους διεθνείς επιβάτες οι καλύτερες στην Ευρώπη σε ότι αφορά τη ‘συσχέτιση αξίας / κόστους στα εστιατόρια’ και τη ‘συσχέτιση αξίας / κόστους στα καταστήματα’.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη βράβευση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα γίνει τον Οκτώβριο του 2004 στη Λισσαβόνα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024