Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔ. Αβραμόπουλος: Το τουριστικό μοντέλο της Κέρκυρας χρειάζεται ανάπτυξη και αρωγή από όλους τους φορείς

Δ. Αβραμόπουλος: Το τουριστικό μοντέλο της Κέρκυρας χρειάζεται ανάπτυξη και αρωγή από όλους τους φορείς

Το φυσικό περιβάλλον και ο πολιτισμός των Επτανήσων και κυρίως της Κέρκυρας δεν είναι αρκετά για να προσελκύσουν υψηλού επιπέδου τουρίστες. Χρειαζόμαστε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε φιλοξενία και εστίαση…

Το φυσικό περιβάλλον και ο πολιτισμός των Επτανήσων και κυρίως της Κέρκυρας δεν είναι αρκετά για να<...> προσελκύσουν υψηλού επιπέδου τουρίστες. Χρειαζόμαστε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε φιλοξενία και εστίαση. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την 140η επέτειο από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, οι οποίες έλαβαν χώρα, στην Κέρκυρα.

Επιπρόσθετα ο κος Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι: “Τα Επτάνησα μπορούν να επιτύχουν τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης και να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, μιας αξιοζήλευτης δραστηριότητας, μέσα από τις καινούργιες συνθήκες που διανοίγονται στον Τουριστικό τομέα. Δημιουργείται το Ελληνικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, με βάση τα αδιαφιλονίκητα συγκριτικά πλεονεκτήματα και με έναν προσανατολισμό, πρωτίστως ευρωπαϊκό. Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιούργησε μια μεγάλη εσωτερική αγορά, με δέκα νέες χώρες, που διευρύνουν τα όρια των επιλογών μας. Η νέα αγορά δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις για να κερδίσουμε όλο και μεγαλύτερα μερίδια επισκεπτών στη χώρα μας. Και φυσικά, σ΄ αυτές τις αγορές των εικοσιπέντε κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτουμε και νέες, έξω από αυτήν, όπως της Ρωσίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας”.

Ευθύνη όλων η τουριστική ανάπτυξη

Δεν ευθύνεται ο επιχειρηματικός τουριστικός κόσμος, – σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος -που πορεύεται μόνος του τα τελευταία χρόνια, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας. Αυτά τώρα αλλάζουν. Αλλαγή πρέπει να υπάρξει όμως και στην ατομική μας προσφορά. Οι πολίτες πρέπει να γίνουν όλο και περισσότερο υπεύθυνοι, όπως και οι επαγγελματίες του τουρισμού. Να καλλιεργηθεί τουριστική συνείδηση. Aλλωστε, αυτή η τόσο σημαντική λέξη θα έπρεπε να είναι συνώνυμη της τουριστικής ολοκλήρωσης. Ζούμε μία περίοδο, απρόβλεπτων και δυσάρεστων συμβάντων, που δυσκολεύουν σημαντικά την υλοποίηση των μικρών αλλά και πολύτιμων επιθυμιών της ζωής, που όλοι οι άνθρωποι επιδιώκουν να χαρούν, όπως το ταξίδι. Εσχάτως, στο σύνολο των αναχαιτιστικών παραγόντων, προέκυψε και η πετρελαϊκή κρίση. Είναι από όλους μας κατανοητό, ότι κινούμενοι σ΄ αυτό το δύσκολο περιβάλλον, θα πρέπει να απαιτήσουμε και ν` αντλήσουμε μέσα από τον εαυτό μας το απόλυτο της υπευθυνότητας, του επαγγελματισμού, της προσφοράς και της εθνικής μας συνείδησης.

Και ο κ. Αβραμόπουλος κατέληξε λέγοντας: “Με την ευκαιρία αυτή, της 140ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα, μιας τόσο σημαντικής Επετείου, θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως το ενδιαφέρον της νέας κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προσωπικά, για την αλματώδη ανάπτυξη των Επτανήσων, είναι έντονο και διαρκές.

Η πολιτεία οφείλει να δείξει με έμπρακτο τρόπο την αμέριστη στήριξή της στους πολίτες της Περιφέρειας, που με την εργασία τους ενισχύουν τους τόπους τους και κατά συνέπεια ενδυναμώνουν την Ελλάδα. Οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε την αρχιτεκτονική κληρονομιά, το φυσικό πλούτο και κυρίως τον πολιτισμό. Αυτές τις έννοιες πιστεύουμε, αυτές υπηρετούμε, με αυτές θα βαδίσουμε στη νέα εποχή των προκλήσεων αλλά και με ένα ολοκληρωμένο τεχνοκρατικό σχεδιασμό, αντάξιο των προσδοκιών σας”. Στο μεταξύ, ο Υπουργός Τουρισμού παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Ακολούθως παρακολούθησε τη μεγάλη παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: “Εκατόν σαράντα χρόνια μετά την ΄Ενωση της Επτανήσου με την Ελλάδα και σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Τα Επτάνησα έχουν προσφέρει πολλά από τότε. Μεγάλη η συνεισφορά τους στον πολιτισμό, στην ενδυνάμωση της χώρας και στην ενίσχυση της Δημοκρατίας. Τα Επτάνησα με τους ανθρώπους τους, που διακρίθηκαν και διακρίνονται στα γράμματα, στις τέχνες, στην πολιτική συνεισφέρουν στην νέα μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας, που έχει σκοπό την ανάπτυξη, την πρόοδο, την ειρήνη και την ευημερία. Μοιραστήκαμε σήμερα εδώ πολύ όμορφες στιγμές με επικαιροποίηση αυτών των διαχρονικών μηνυμάτων. Είμαι υπερήφανος, που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο ωραίους ανθρώπους που ξέρουν να τιμούν την ιστορία τους, πάνω απ΄ όλα όμως με σοβαρότητα και υπευθυνότητα δίνουν τη μάχη από κοινού με όλους τους Έλληνες για μια Ελλάδα της προόδου και της ανάπτυξης.”

Ευρεία Σύσκεψη

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο Υφυπουργός κ. Α. Λιάσκος πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου αλλά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Στην εν λόγω σύσκεψη καταγράφηκαν τα πάγια προβλήματα του τουριστικού κλάδου ώστε η ηγεσία του Υπουργείου να μπορεί να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το ποιες δράσεις πρέπει να ενεργοποιήσει ώστε η Κέρκυρα αλλά και τα Επτάνησα να αποκτήσουν διαρκή και ποιοτικό τουριστικό ρεύμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024