Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤροποποιείται η διαδικασία για την “αστεροποίηση” των ξενοδοχείων

Τροποποιείται η διαδικασία για την “αστεροποίηση” των ξενοδοχείων

Στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών που δημιουργούν την εντύπωση των υψηλών τιμών στην Αθήνα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, τις αλλαγές που προωθούνται στη διαδικασία “αστεροποίησης” και το Φορέα Πιστοποίησης που ετοιμάζεται να δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γεράσιμος Φωκάς μιλώντας στον Π. Δ. Υφαντή.

Σημαντικές τροποποιήσεις στη διαδικασία κατάταξης των ξενοδοχείων σύμφωνα με το σύστημα των “αστεριών” προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού σε συνεργασία με τους φορείς των ξενοδόχων.

Αυτό προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γεράσιμος Φωκάς μιλώντας στον Π. Δ. Υφαντή για λογαριασμό της ημερήσιας ηλεκτρονικής εφημερίδας TravelDailyNews.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, παράλληλα, προτείνει την καθιέρωση κατηγορίας καταλυμάτων “άνευ αστέρος” όπου θα κατατάσσονται μικρά ξενοδοχεία κατηγοριών Δ` και Ε` τα οποία δεν θα πληρούν τις προδιαγραφές για να ενταχθούν σε κάποια από τις πέντε κατηγορίες αστεριών που προβλέπονται σήμερα.

Σύμφωνα με τον Γ. φωκά η αύξηση των τιμών πολλών ξενοδοχείων σ` όλη τη χώρα δεν υπερβαίνει το 5-7% κατά μέσο όρο σε σχέση με πέρυσι ενώ εκατοντάδες άλλα εμφανίζονται να προσφέρουν μειωμένες τιμές σε ανάλογο ποσοστό.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΞΕΕ αναφέρεται στις περιπτώσεις των ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών της Αθήνας με υψηλές τιμές, στο Φορέα Πιστοποίησης που ετοιμάζεται να δημιουργήσει το ΞΕΕ, τη διαδικασία νομιμοποίησης των οικοδομικών υπερβάσεων των ξενοδοχείων και τη γραφειοκρατία που ισχύει για την ανανέωση των αδειών λειτουργίας.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ αφήνει, παράλληλα, αιχμές για τη λειτουργία του “Γραφείου Επισκεπτών” που δημιούργησαν από κοινού διάφοροι τουριστικοί φορείς για να διαχειρίζεται αιτήματα κρατήσεων από ξένους που ήθελαν να έλθουν στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του προέδρου του ΞΕΕ Γεράσιμου Φωκά, στη στήλη “Επί της ουσίας… Διαδικτυακοί Διάλογοι με τον Παναγιώτη Δ. Υφαντή”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024