Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠοίηση, οίνος και παραδοσιακή τυροκομία στη Γ.Σ. της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης

Ποίηση, οίνος και παραδοσιακή τυροκομία στη Γ.Σ. της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης

Με εκδηλώσεις προσανατολισμένες στον πολιτισμό της γεύσης θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, την Κυριακή 23 Μαΐου στο ΕΝΑΓΡΟΝ. Τα μέλη και οι φίλοι […]

Με εκδηλώσεις προσανατολισμένες στον πολιτισμό της γεύσης θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης,<...> την Κυριακή 23 Μαΐου στο ΕΝΑΓΡΟΝ. Τα μέλη και οι φίλοι της ΕΛΑΓ θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει δοκιμή εκλεκτών οίνων εσοδείας 2003, παραδοσιακό τραπέζι με ποικιλία γεύσεων, τυροκομική και ποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Επίδειξη παραδοσιακής τυροκομικής από βοσκούς του Ψηλορείτη. Ο Γιάννης και η Φανή Παπαδάκη οργάνωσαν σε ένα ποιοτικό χώρο, δίπλα στον ποταμό που έδωσε το όνομά του στην επαρχία (Μυλοπόταμο) μιαν εκδήλωση που αναδεικνύει τη γνήσια παραδοσιακή γεύση της Κρήτης. Θα παρακολουθήσομε τα διαδοχικά στάδια της παρασκευής κρητικών τυριών από τη μυζήθρα και το κεφαλοτύρι μέχρι το παραδοσιακό και εν πολλοίς ξεχασμένο «κατσοχοίρι» των κρητικών βοσκών και στη συνέχεια θα δοκιμάσομε τα τυριά που θα παρασκευαστούν.

«Οίνος και λόγος». Το κρασί μέσα από την ελληνική και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Η Αρχιτέκτων – Αρχαιολόγος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΑΓ κ. Χρυσούλα Τζομπανάκη θα μας διαβάσει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και τα πιο ωραία ποιήματα που γράφτηκαν και έχουν ως θέμα το κρασί ή αναφέρονται σ’ αυτό.

«Ο οίνος στην παραδοσιακή γαστρονομία – Μαγειρεύοντας με κρασί». Σύντομη εισήγηση και αναφορά στο ρόλο του οίνου στη μαγειρική.

Θεματικό γεύμα με θέμα «Μαγειρεύοντας με κρασί». Θα προσφερθούν εδέσματα που έχουν επιλεγεί ειδικά από την ομάδα τεκμηρίωσης της ΕΛΑΓ και τα οποία θα συνοδεύονται με τα κρασιά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους. Πρόκειται για επτά εκλεκτά κρασιά από τα οποία τα τέσσερα (τα λευκά) είναι εσοδείας 2003 και αναδεικνύουν τα φρουτώδη χαρακτηριστικά τους, τα δυο κόκκινα και το τελευταίο γλυκό μοσχάτο – έκπληξη που δεν έχει δοθεί ακόμη σε κυκλοφορία.

Πριν από τις εκδηλώσεις αυτές θα γίνει ο απολογισμός του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου και θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου. Το παλιό Δ.Σ. θα ενημερώσει, εκτός των άλλων, για την πρωτοποριακή στον ελληνικό χώρο εφαρμογή του Προγράμματος CONCRED – Διατηρώντας την Κρητική Διατροφή και την έναρξη χορήγησης σημάτων ποιότητας σε ξενοδοχεία και εστιατόρια που θα προσφέρουν κρητική κουζίνα τηρώντας τις ποιοτικές προδιαγραφές που έχουν καθοριστεί από την ΕΛΑΓ και τους φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ενώσεις Ξενοδόχων, ΟΑΣ). Ας σημειωθεί ότι για την εφαρμογή του προγράμματος συνεργάζονται και άλλοι φορείς, όπως επαγγελματικές οργανώσεις εστιατόρων κ.α.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024