Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε θετικό πρόσημο η τουριστική κίνηση του νομού Χανίων

Με θετικό πρόσημο η τουριστική κίνηση του νομού Χανίων

Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στο νομό Χανίων όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου ξενοδόχωντου νομού Χανίων κ. Νικόλαου Κόρακα. “…τον Απρίλιο, η αύξηση κυμάνθηκε στο 50% […]

Σημαντικές αυξήσεις παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στο νομό Χανίων όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου ξενοδόχων<...>του νομού Χανίων κ. Νικόλαου Κόρακα. “…τον Απρίλιο, η αύξηση κυμάνθηκε στο 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005, ο Μάιος εμφάνισε αύξηση 18%”, αναφέρει ο κ. Κόρακας, ενώ για τον Ιούνιο, χωρίς ακόμη να έχουν δημοσιευθεί τα επίσημα στοιχεία υπολογίζει ότι η αύξηση θα έχει κυμανθεί στο 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70-80% της τουριστικής κίνησης των Χανίων προέρχεται από τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ σημαντικό για τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων Χανίων κ. Κόρακα, είναι το στοιχείο ότι οι τουρίστες κατά κύρια βάση τονώνουν και την τοπική κοινωνία καθώς δεν έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τα all inclusive ξενοδοχεία.

Όσο αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση ο κ. Κόρακας σημειώνει ότι μετά την απελευθέρωση των ναύλων παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές κατά 20%, ποσοστό όμως που το τελευταίο διάστημα έχει περιοριστεί με ειδικές προσφορέςπου γίνονται από τις εταιρείες. Παράλληλα οι πτήσεις charter δίνουν τη δυνατότητα να επισκεφτεί κάποιος το νησί με χαμηλό κόστος. Το πρόβλημα, όμως εντοπίζεται τους χειμερινούς μήνες όπου δεν υπάρχουν charter πτήσεις για το νησί και τα εισιτήρια για τις προγραμματισμένες πτήσεις είναι πολύ ακριβά. Λόγω αυτού του στοιχείου, και παρ` όλο που υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία τα οποία λειτουργούν και τη χειμερινή περίοδο δεν μπορεί ν αναπτυχθεί ο τουρισμός το χειμώνα. Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Κόρακας προτείνει να μειώνονται οι φόροι κατά τους χειμερινούς μόνο μήνες στα περιφερειακά αεροδρόμια, παρέχοντας τη δυνατότητα ύπαρξης εισιτηρίων χαμηλότερου κόστους και παράλληλα να επιτυγχάνεται η αύξηση του χειμερινού τουρισμού.

Όσο αφορά στην απόφαση που ελήφθη πρόσφατα από τις 4 νομαρχιακές επιτροπές του νησιού για την προβολή της Κρήτης ως ενιαίο προορισμό, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων Χανίων ο οποίος ανέφερε: “…η σύμπνοια και η συνεργασία στον τομέα της προβολής είναι θετικό βήμα”. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τοπικιστικές ιδιοτροπίες οι οποίες πρέπει να εκλείψουν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024