Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΟι επιβάτες κρουαζιέρας επισκέπτονται 4 φορές περισσότερες χώρες από τους άλλους τουρίστες
Έρευνα του online ταξιδιωτικού γραφείου κρουαζιέρας bonvoyage.co.uk

Οι επιβάτες κρουαζιέρας επισκέπτονται 4 φορές περισσότερες χώρες από τους άλλους τουρίστες

Οι συχνοί επιβάτες κρουαζιέρας επισκέπτονται κατά Μ.Ο. 19 χώρες στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με έρευνα του bonvoyage.co.uk.

Στο πλαίσιο έρευνας για τις συνήθειες των διακοπών των Βρετανών, το online ταξιδιωτικό γραφείο κρουαζιέρας bonvoyage.co.uk επικοινώνησε με Βρετανούς, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει πόσες διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο έχουν επισκεφθεί στη διάρκεια της ζωής τους μέχρι τώρα. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 2.109 Βρετανούς ηλικίας 40 ετών και άνω.

Η μελέτη του bonvoyage.co.uk ζήτησε αρχικά τους ερωτηθέντες εάν θεωρούν τους εαυτούς “συχνούς” επιβάτες κρουαζιέρας, ερώτηση στην οποία σχεδόν το 1/5 (18%) απάντησε “ναι”. Οι ερωτηθέντες αυτοί κλήθηκαν να δηλώσουν πόσες διαφορετικές χώρες έχουν επισκεφθεί στη διάρκεια της ζωής τους μέχρι στιγμής, με τη μέση απάντηση να είναι 19.

Προκειμένου να γίνει άμεση σύγκριση, όσοι ερωτηθέντες δεν είχαν ποτέ κάνει διακοπές κρουαζιέρας κλήθηκαν να απαντήσουν και αυτοί πόσες διαφορετικές χώρες έχουν επισκεφθεί στη διάρκεια της ζωής τους. Σε αντίθεση με τους πρώτους, ο μέσος αριθμός των χωρών που επισκέφθηκαν ήταν πέντε.

Όσοι είχαν επισκεφθεί λιγότερες από 5 χώρες στη διάρκεια της ζωής τους μέχρι τώρα κλήθηκαν να εξηγήσουν γιατί δεν είχαν πάει σε περισσότερες. Η πλειοψηφία (51%) ανέφερε ότι είχε την τάση να επισκέπτεται και πάλι τους προορισμούς που τους άρεσε, ώστε να αποφύγει πιθανή απογοήτευση από μια νέα επιλογή προορισμού, ενώ το 12% δήλωσε ότι η οικονομική του κατάσταση ήταν ένας περιοριστικός παράγοντας.

Όσοι είχαν καταφέρει να επισκεφθούν 15 ή περισσότερες χώρες στη διάρκεια της ζωής τους μέχρι τώρα ρωτήθηκαν πως τα κατάφεραν. Η πλειοψηφία (το 33%) δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στις ταξιδιωτικές τους συνήθειες με κρουαζιέροπλοιο, ενώ το 21% δήλωσε ότι ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση.

Από τον συνολικό αριθμό των ερωτώμενων, το 1/3 (32%) δήλωσε ότι σκόπευαν να επισκεφθούν πάνω από 10 χώρες στη διάρκεια της ζωής τους. Ένα 14% που δεν ήταν συχνοί επιβάτες κρουαζιέρας επισήμαναν ότι θα ήθελαν να βιώσουν την εμπειρία διακοπών με κρουαζιέροπλοιο στη ζωή τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024