Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΘετικές οι προοπτικές για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κατά την Εμπορική Τράπεζα

Θετικές οι προοπτικές για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κατά την Εμπορική Τράπεζα

Ιδιαίτερα ευοίωνο φαίνεται να παρουσιάζεται το μέλλον των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην τελευταία έκδοση της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Εμπορικής Τράπεζας `Ματιές στην Οικονομία`

Ιδιαίτερα ευοίωνο φαίνεται να παρουσιάζεται το μέλλον των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην τελευταία έκδοση<...>της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Εμπορικής Τράπεζας `Ματιές στην Οικονομία`, οι προοπτικές των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καταγράφονται θετικές.

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση αυτή των αναλυτών της Εμπορικής Τράπεζας στηρίζεται στα ακόλουθα σημεία:

  • Στην αύξηση των μεγεθών της τουριστικής κίνησης που κατεγράφησαν το 2005.
  • Στην αυξημένη συμμετοχή της ακαθάριστης αξίας του τουριστικού προϊόντος στο ΑΕΠ (περίπου 18%) και στην ιεράρχηση της τουριστικής βιομηχανίας από την πολιτεία ως ενός από τους τρεις βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας που θα ενισχυθούν κατά προτεραιότητα.
  • Στην ενίσχυση των επενδύσεων υποδομής και υπηρεσιών από τον αναπτυξιακό Ν.3299/04, σε συνδυασμό με το θεσμικό πλαίσιο που προωθείται για τη διευκόλυνση ανάλογων επενδύσεων (χωροταξικό και χρήσεις γης, επιμέρους νομοσχέδια για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κ.λ.π.) και στην αξιοποίηση των ενισχύσεων του Δ΄ ΚΠΣ.
  • Στη σύνδεση της ανάπτυξης ξενοδοχειακών και τουριστικών υποδομών με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (προώθηση των ΣΔΙΤ) και την αγορά του real estate γενικότερα.
  • Στη διαφημιστική εκστρατεία διαρκείας και στις πρωτοβουλίες που διεξάγει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης διεθνώς για την προσέλκυση τουριστών (με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια), αλλά και στην προώθηση του στόχου να αποτελέσει η Ελλάδα παγκόσμιο συνεδριακό προορισμό.
  • Στις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Ε.Ε. ότι ο τουριστικός κλάδος θα αποτελέσει την προσεχή 20ετία έναν από τους δυναμικότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024