Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤι σκοπεύουν να κάνουν οι Βρετανοί το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων;
2,5 εκατ. Βρετανοί θα πάρουν άδεια για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τι σκοπεύουν να κάνουν οι Βρετανοί το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων;

Με ταξίδια στο εξωτερικό σκοπεύουν να αποφύγουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 όσοι Βρετανοί δεν επιθυμούν να τους παρακολουθήσουν.

Με μόλις 6 μήνες να μένουν έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, ο ABTA (Σύνδεσμος Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων) αποκαλύπτει ότι περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι (!) αναμένεται να λάβουν άδεια από τη δουλειά τους για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που αφορούν τους Αγώνες στο Λονδίνο και στις άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε όλο το Ην. Βασίλειο. Σύμφωνα με έρευνα που ανατέθηκε από τον ABTA, άλλα 5 εκατ. άτομα (!) αναμένεται να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες από την τηλεόραση στην άνεση του σπιτιού τους. Συνολικά το 40% του βρετανικού κοινού προβλέπεται να πάρει άδεια είτε για να μείνουν στο σπίτι είτε για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, την περιόδο 27 Ιουλίου-12 Αυγούστου, μία από τα πιο έντονες περιόδους του χρόνου για ταξίδια.

Ο παράγων “ενθουσιασμός”
Ο ενθουσιασμός και ή απάθεια για τους Αγώνες κατέχουν το ίδιο ποσοστό μεταξύ του κοινού, με το 31% να αναφέρει ότι αν και δε θα πάρει άδεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ενθουσιασμένο με το γεγονός, ενώ ένα άλλο 30% λέει ότι σχεδιάζει να τους αγνοήσει. Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει διάσταση γενεών, όταν πρόκειται για το συναίσθημα του ενθουσιασμού για τους Αγώνες. Οι πιο ένθερμοι οπαδοί των Ολυμπιακών Αγώνων είναι οι μικρότερες ηλικίες, με το 38% των νέων ηλικίας 15-24 ετών να δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τους Αγώνες, σε σύγκριση με 28% των άνω των 55 ετών.

Ξεφεύγοντας από τα πλήθη
Είναι σαφές ότι δεν είναι όλοι λάτρεις των σπορ: Το 12% των Βρετανών δηλώνουν ότι σκοπεύουν να μεταβούν στο εξωτερικό ειδικά για την αποφυγή των Αγώνων και ένα 9% προγραμματίζει να πάει διακοπές κάπου στο Ην. Βασίλειο, μακριά από τον “πυρετό” των Ολυμπιακών Αγώνων. Η παλαιότερη γενιά φαίνεται να είναι η λιγότερο πρόθυμη να μείνει στην Αγγλία, με το 22% των άνω των 65 ετών να σκοπεύουν να φύγουν στο εξωτερικό για την αποφυγή των Αγώνων και το 18% των ατόμων ηλικίας 55-64 ετών.

Αλλαγή σχεδίων για τους Λονδρέζους
Ίσως, όπως ήταν αναμενόμενο, πάνω από το 1/4 (28%) των Λονδρέζων ενδεχομένως να αλλάξουν τα σχέδια των διακοπών τους λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχεδόν το 50% αναφέρει ότι θα πάρει άδεια καθόλη τη διάρκειά τους και το 77% ότι θα παραμείνει στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων.

Η Victoria Bacon, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του ABTA δήλωσε: “Με μόνο 6 μήνες να απομένουν για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στην ιστορία της χώρας μας, είναι σαφές ότι εκατοντάδες χιλιάδες, ειδικά οι νέοι, θα πάρουν άδεια για να απολαύσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. Ωστόσο, για όσους δεν αγαπούν τα σπορ ή αυτούς που θέλουν να αποφύγουν την κοσμοσυρροή, ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα είναι μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση”.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Arkenford Ltd (που ειδικεύεται σε έρευνες αγορά στους τομείς του τουρισμού και της αναψυχής) σε εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.018 καταναλωτών μέσω online ερωτηματολόγιου, σχετικά με τις συνήθεις κρατήσεις διακοπών, για διάστημα 12 μηνών, έως τον Σεπτέμβριο 2011.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024