Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑνοιχτά λιμάνια και αεροδρόμια προς την Κύπρο από την Τουρκία ζητούν οι ευρωβουλευτές
Επιτροπή Μεταφορών Ευρωκοινοβουλίου

Ανοιχτά λιμάνια και αεροδρόμια προς την Κύπρο από την Τουρκία ζητούν οι ευρωβουλευτές

“Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με τις πρόνοιες των συνθηκών που η ίδια υπέγραψε, δηλαδή να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της προς την Κύπρο και προς εταιρίες που εδρεύουν στην Κύπρο» επεσήμανε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γκέοργκ Γαρζεμπόφσκι

“Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με τις πρόνοιες των συνθηκών που η ίδια υπέγραψε, δηλαδή να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της προς την Κύπρο και προς εταιρίες που εδρεύουν στην Κύπρο» επεσήμανε<...>ο Γερμανός Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γκέοργκ Γαρζεμπόφσκι και επικεφαλής της αντιπροσωπείας από την Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου, που επισκέφτηκε την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, στο πλαίσιο αυτό, οι Ευρωβουλευτές της Επιτροπής με την επιστροφή τους στις Βρυξέλλες θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση, κ. Όλι Ρεν, από τον οποίο θα ζητήσουν όπως η Κομισιόν επιμείνει στη θέση της να άρει η Τουρκία τους περιορισμούς που επιβάλλει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν είναι δυνατό, μια χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε. να μην επιτρέπει σε πλοία και αεροπλάνα από ένα κράτος μέλος της Ευρώπης των 27 να εισέλθουν στον εναέριο της χώρο ή στα λιμάνια της. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα».

Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής, κ. Ρομανόλι Λούκα, μίλησε για τα προβλήματα που προκαλεί το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στην πολιτική αεροπορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στα αεροπλάνα που προσεγγίζουν ή απομακρύνονται από τα νόμιμα αεροδρόμια της Κύπρου. “Η Ε.Ε.”, τόνισε, “πρέπει να εξεύρει σύντομα μια λύση στο θέμα αυτό το οποίο άπτεται της ασφάλειας όλων των Ευρωπαίων πολιτών που έρχονται στην Κύπρο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024