Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚαλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση ναρκοθετεί την εύρυθμη ανάπτυξη του τουρισμού προσθέτοντας φόρους και τέλη, χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο
Φορολογία

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση ναρκοθετεί την εύρυθμη ανάπτυξη του τουρισμού προσθέτοντας φόρους και τέλη, χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο

Καλλιόπη Βέττα κατηγορεί την κυβέρνηση για φορολογικές πολιτικές που απειλούν τον τουρισμό, επιβάλλοντας άδικους φόρους χωρίς στρατηγική, πλήττοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες και την αγορά.

Η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα επεσήμανε στη Βουλή κατά την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ότι το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί την προμετωπίδα των άδικων και αντικοινωνικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης. Από το «κανένας νέος φόρος», προεκλογικά, στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον στιγματισμό συλλήβδην των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.

Όπως τόνισε η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης: «η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν γνωρίζει πως να ελέγξει την φοροδιαφυγή και προβαίνει σε ένα οριζόντιο κεφαλικό φόρο, αδιαφορώντας για τις ουσιαστικές παρατηρήσεις και διαμαρτυρίες των φορέων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, αδιαφορώντας για την λογική και την πραγματικότητα.»

Στη συνέχεια, πριν αποδομήσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τα «ευεργετήματα» των διορθώσεων της τελευταίας στιγμής, επεσήμανε ότι προστίθεται ένας ακόμη φόρος, την στιγμή όπου η κοινωνία και οι ελεύθεροι επαγγελματίες βάλλονται από την ακρίβεια, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη πρόσβασης στον δανεισμό και τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα δυσβάστακτα λειτουργικά έξοδα.

Έπειτα, η κ. Βέττα, αναφέρθηκε σε δύο ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό. Πρώτα απ΄ όλα, την επιβολή φορολόγησης στα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση. Το συγκεκριμένο πεδίο χρειάζεται γενικότερη ρύθμιση καθώς άπτεται της στεγαστικής πολιτικής, της ίσης αντιμετώπισης του τουριστικού κλάδου, της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών, ακόμα και της συμβίωσης των ενοίκων σε ένα εύτακτο περιβάλλον. Αντ΄αυτού, η κυβέρνηση προχωρά σε ένα φορολογικό και μόνο μέτρο, κλείνοντας τα μάτια στο πρόβλημα, θεωρώντας ότι θα λυθεί από μόνο του.

Το δεύτερο σημείο, αφορά στην επιβολή νέου τέλους διαμονής, το ονομαζόμενο τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, προσθετικά του τέλους διαμονής. Πλέον, κάθε άτομο, ανά διαμονή θα πληρώνει ένα τέλος, επιπλέον του κόστους διανυκτέρευσης, που θα φτάνει έως και 10 ευρώ. Η κ. Βέττα στηλίτευσε την εισπρακτική λογική της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία γεωγραφική μέριμνα, εποχικότητα και οικονομική δικαιοσύνη. Όπως τόνισε: «πελάτης ξενοδοχείου 4* στη Κοζάνη με τιμή δωματίου 79 ευρώ θα επιβαρύνεται με τέλος 7 ευρώ ενώ βίλα που νοικιάζεται βραχυχρόνια στη Μύκονο με μίσθωμα 1.800 ευρώ θα επιβαρύνεται με τέλος 1,5 ευρώ».

Κλείνοντας, η βουλευτής υποστήριξε ότι με το φορολογικό η κυβέρνηση υιοθέτει στην πράξη τις προτάσεις Πισσαρίδη για ασφυξία και μείωση του αριθμού των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων που αναζητούν καταρτισμένο και φτηνό ανθρώπινο δυναμικό, εξέλιξη που θα συντρίψει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. «Αυτή την εξέλιξη, εμείς, αλλά και η ελληνική κοινωνία, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να την αποτρέψουμε. Και να είναι σίγουροι όσοι μας ακούνε ότι, μαζί, θα τα καταφέρουμε».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024