Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΛύσεις στα προβλήματα του ΟΣΕ για την Β.Α. Αττική ζήτησε ο Χατζηδάκης
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

Λύσεις στα προβλήματα του ΟΣΕ για την Β.Α. Αττική ζήτησε ο Χατζηδάκης

Η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής από τα δρομολόγια του ΟΣΕ αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, υπό την προεδρίατου […]

Η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής από τα δρομολόγια του ΟΣΕ αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, υπό την προεδρία<...>του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΜΕ κ. Σ. Σιμόπουλος, ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λ. Κουρής, οι δήμαρχοι του Αγίου Στεφάνου, των Αφιδνών και Αχαρνών, καθώς και εκπρόσωποι του ομίλου ΟΣΕ.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της εξυπηρέτησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από τον Σιδηρόδρομο και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις καθυστερήσεις, που παρατηρούνται στα δρομολόγια Αθήνας – Οινόης – Αθήνας.

Ο Υπουργός, αφού ενημέρωσε για τα έργα αναβάθμισης του δικτύου που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Ομίλου ΟΣΕ να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που συζητήθηκαν, όπου αυτό είναι εφικτό.

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της ΒΑ Αττικής από τα δρομολόγια του ΟΣΕ, αποφασίστηκε:


  • Η ενίσχυση με λεωφορεία σε χρόνους όπου δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση με το τρένο (όπως πχ τις βραδινές ώρες).

  • Η τοποθέτηση ακυρωτικών – εκδοτικών μηχανημάτων στους Σταθμούς της γραμμής Αθήνας – Οινόης – Αθήνας.

  • `Αμεση ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε περίπτωση κατάργησης ή αλλαγής δρομολογίων λόγω εκτελούμενων έργων.


Ο Υπουργός τέλος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την συνεργασία τους και κατανόησή τους για τις καθυστερήσεις που τυχόν θα υπάρξουν λόγω των εκτεταμένων έργων που πραγματοποιούνται στην γραμμή Αθήνα – Οινόη – Αθήνα μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης της γραμμής.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024