Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΠροχωρά η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα
Το σχέδιο διαχείρισης προβλέπει και την κατασκευή τριών προβλητών

Προχωρά η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα

Το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Μετώπου εντάσεται στο ΕΣΠΑ στο άμεσο μελλον και δημοπρατείται τον Οκτώβριο του 2012 με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ περίπου.

Στα τέλη Μαρτίου προβλέπεται να κατατεθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Μετώπου και να δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2012 με προϋπολογισμό περίπου 200 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος -στην οποία παρουσιάστηκε η επικαιροποιημένη μελέτη για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano–  ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε επίσης ότι στη διαχείριση του χώρου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα συμμετέχουν και οι γειτονικοί δήμοι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η μελέτη αυτή, βασίζεται στην αντίστοιχη μελέτη που είχε γίνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και προβλέπονται χώροι πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και Πολιτισμού σε συνολική έκταση περίπου 900 στρεμμάτων. Κρίσιμο στοιχείο του έργου είναι η υποβάθμιση της λεωφόρου Ποσειδώνος ώστε να ενωθεί λειτουργικά ο αστικός ιστός με το παράκτιο μέτωπο. Σύμφωνα με τη μελέτη θα δρομολογηθεί ενιαία διαχείριση του χώρου σε συνάρτηση με τις πολιτιστικές υποδομές που κατασκευάζονται στο χώρο του πρώην ιππόδρομου.

Το σχέδιο διαχείρισης προβλέπει και την κατασκευή τριών προβλητών που αποκαθιστούν το παράκτιο μέτωπο στην εικόνα πριν τον πόλεμο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024