Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροχωρά η κατασκευή του νέου κτιρίου στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Προχωρά η κατασκευή του νέου κτιρίου στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Τη διαδικασία κατακύρωσης των δύο διαγωνισμών που αφορούν στην επιλογή αναδόχων σχετικά με την εκπόνηση των μελετών «Επανασχεδιασμός φορέα θεμελίωσης από οπλισμένο σκυρόδεμα για το νέο κτίριο αεροσταθμού στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας» και «Γεωτεχνικός σχεδιασμός θεμελίωσης…

Τη διαδικασία κατακύρωσης των δύο διαγωνισμών που αφορούν στην επιλογή αναδόχων σχετικά με την εκπόνηση των μελετών «Επανασχεδιασμός φορέα θεμελίωσης από οπλισμένο<...> σκυρόδεμα για το νέο κτίριο αεροσταθμού στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας» και «Γεωτεχνικός σχεδιασμός θεμελίωσης για το νέο κτίριο αεροσταθμού και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας» ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Οι ανωτέρω μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, αφορούν στην οικοδόμηση του νέου κτιρίου του αεροσταθμού της Ανδραβίδας, στη νέα θέση που χωροθετήθηκε κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Το κόστος ανέγερσης του νέου κτιρίου θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό των 20.000.000 ευρώ, που προβλέπεται να διατεθούν για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Σπύρος Σπυρίδων, σχετικά δήλωσε: «Στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος για την αύξηση της προσπελασιμότητας και την ανάπτυξη του Νομού Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής, συνεχίζουμε την κατασκευή των μεγάλων έργων υποδομής στους τομείς των μεταφορών και των επικοινωνιών, όπου περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Με την ολοκλήρωση των δύο μελετών που ανακοινώνουμε σήμερα τελειώνει η πρώτη φάση της κατασκευής του νέου αεροσταθμού. Ο σχεδιασμός μας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου περιλαμβάνει μια σειρά από επιπλέον έργα, όπως η βελτίωση της οδικής του σύνδεσης με την Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών, την οποία υλοποιούμε σε συνεννόηση και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024