Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροχωρά κανονικά το έργο επέκτασης του αερολιμένα Ανδραβίδας

Προχωρά κανονικά το έργο επέκτασης του αερολιμένα Ανδραβίδας

Το έργο επέκτασης του Κρατικού Αερολιμένα Ανδραβίδας μπορεί τελικά να προχωρήσει κανονικά, χωρίς την αντιμετώπιση κανενός εμποδίου, καθώς οι περιβαλλοντικοί όροι και οι περιορισμοί, που είχαν τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση…

Το έργο επέκτασης του Κρατικού Αερολιμένα Ανδραβίδας μπορεί τελικά να προχωρήσει κανονικά, χωρίς την αντιμετώπιση<...> κανενός εμποδίου, καθώς οι περιβαλλοντικοί όροι και οι περιορισμοί, που είχαν τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, εγκρίθηκαν τελικά με Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπέγραψαν ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε κ. Γιώργος Σουφλιάς και οι Υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στη λειτουργία του υφιστάμενου κρατικού αερολιμένα Ανδραβίδας με διάδρομο λειτουργίας 3.100 μέτρων, καθώς και στην υλοποίηση έργων βελτίωσης και επέκτασης του αερολιμένα, τα οποία καταλαμβάνουν συνολική έκταση 105 στρεμμάτων και αφορούν στην κατασκευή:

  • Κτιρίου αεροσταθμού συνολικής επιφάνειας 4.192 τ.μ., με ισόγειο χώρο και ημιόροφο.
  • Ισογείου κτιρίου κατοικίας του αερολιμενάρχη και φυλακίου ασφαλείας
  • Εσωτερικής οδοποιίας επιφάνειας 26500 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων και χώρων στάθμευσης Ι.Χ. οχημάτων, λεωφορείων και TAXI
  • Ζώνης πρασίνου έκτασης 38.000 τ.μ. και
  • Πυροσβεστικού σταθμού και αμαξοστασίου.

Τέλος, να τονιστεί ότι με την προαναφερθείσα απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τον Ανάδοχο. Βασικός στόχος είναι η αντιμετώπιση και άμεση αποκατάσταση δυσάρεστων περιβαλλοντικά καταστάσεων, οφειλόμενων σε πράξεις ή παραλείψεις του Αναδόχου κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024