Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΤο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης το καλύτερο επιχείρημα για την επιστροφή των Μαρμάρων

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης το καλύτερο επιχείρημα για την επιστροφή των Μαρμάρων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα κ. David Hill είχε το πρωί της Παρασκευής (5 Οκτωβρίου) ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης […]

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα κ. David Hill είχε το πρωί της Παρασκευής (5 Οκτωβρίου) ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων.

«Η συνάντηση με τον κύριο Hill ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω δημοσίως για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει, προκειμένου να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στον τόπο μας», δήλωσε ο κ. Λιάπης, ενώ πρόσθεσε, «Η αποκατάσταση της ενότητας των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι για μας, ιστορικό χρέος διαρκείας. Και θα έλεγα ότι με την μεταφορά των γλυπτών αυτές τις μέρες στο Νέο Μουσείο, δημιουργείται μία νέα – αισιόδοξη προοπτική».

Από την πλευρά του ο κ David Hill απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν το νέο Μουσείο Ακρόπολης αποτελεί ένα δυνατό επιχείρημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, απάντησε: «Νομίζω ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα από τα πιο σημαντικά νέα κτίρια στον κόσμο. Είναι ένα μεγάλο απόκτημα για την Ελλάδα και είναι το καλύτερο επιχείρημα για την επιστροφή των Μαρμάρων. Είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι από το Νέο Μουσείο. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, για την αναγκαιότητα της επιστροφής των Μαρμάρων και την έκθεση τους στο Νέο Μουσείο».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024