Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑντίθετες στη συμφωνία “Ανοιχτών Ουρανών” British Airways και Virgin Atlantic

Αντίθετες στη συμφωνία “Ανοιχτών Ουρανών” British Airways και Virgin Atlantic

Την αντίθεση τους στη συμφωνία “Ανοιχτών Ουρανών”, που επιτεύχθη έπειτα από πολύχρονες διαβουλεύσεις μεταξύ ευρωπαίων και αμερικάνων διαπραγματευτών και προβλέπει την απελευθέρωση των αεροπορικών μεταφορώνμεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., εξέφρασαν δύο […]

Την αντίθεση τους στη συμφωνία “Ανοιχτών Ουρανών”, που επιτεύχθη έπειτα από πολύχρονες διαβουλεύσεις μεταξύ ευρωπαίων και αμερικάνων διαπραγματευτών και προβλέπει την απελευθέρωση των αεροπορικών μεταφορών<...>μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., εξέφρασαν δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, British Airways και Virgin Atlantic. Η αντίθεση τους προκύπτει από το μονοπώλιο που διατηρούν – μαζί με τις εταιρίες United Airlines και American Airlines – στην εκτέλεση πτήσεων μεταξύ Η.Π.Α. και Λονδίνου στο αεροδρόμιο Heathrow.

Την ικανοποίηση του για την επίτευξη της συμφωνίας εξέφρασε την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος επίτροπος Μεταφορών, κ. Ζακ Μπαρό, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε, θα υποβάλλει το σχέδιο στους υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε., στο πλαίσιο της προσεχούς συνόδου κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου.

“Έχουμε την ευκαιρία να ξεμπλοκάρουμε σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στον οικονομικό τομέα, η συμφωνία μπορεί να αποφέρει κέρδη, ύψους 12 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει 80.000 νέες θέσεις εργασίας. Η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. θα είναι καθοριστική. Η συμφωνία Ανοιχτών Ουρανών θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ενδυνάμωση των υπερατλαντικών σχέσεων” ανέφερε σχετικά ο κ. Μπαρό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024