Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην ITB από την Πετραλιά
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην ITB από την Πετραλιά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου που συμμετέχει στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB πραγματοποίησε χτες το πρωί στο Βερολίνο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη–Πετραλιά, κάνοντας στην ομιλία της εκτενή αναφορά στις δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου που συμμετέχει στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB πραγματοποίησε χτες το πρωί στο Βερολίνο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη–Πετραλιά, κάνοντας στην ομιλία της<...>εκτενή αναφορά στις δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού.

Η υπουργός επισήμανε την φιλοσοφία της ελληνικής διαφημιστικής καμπάνιας «Explore your senses» τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι εμπειρία και για αυτό είναι μία από τις ισχυρότερες τουριστικές δυνάμεις στον πλανήτη ενώ είναι βέβαιο ότι η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα είναι η ίδια η Ελλάδα. Αυτό ακριβώς αξιοποιούμε και στόχος όλων μας, τώρα και τα επόμενα χρόνια είναι η εικόνα και η εμπειρία της Ελλάδας να μείνει ανεξίτηλη στην καρδιά και στο μυαλό κάθε επισκέπτη».

Ακόμη, η κυρία Πετραλιά ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική πηγή και βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας για μια πιο ισχυρή οικονομία, καθώς ως τομέας προσφέρει ένα δισ. ευρώ το μήνα στην ελληνική οικονομία. Ειδικά για την Γερμανία η υπουργός τόνισε ότι η προβολή της Ελλάδας είναι πολύ δυναμική, καθώς τα μεγαλύτερα έντυπα της χώρας, η τηλεόραση και το ίντερνετ, όλα τα τρένα, όλες οι μεγάλες Γερμανικές πόλεις φιλοξενούν την ελληνική διαφημιστική καμπάνια. Ιδιαίτερα επεσήμανε πως η διαφήμιση αυτή είναι στοχευμένη στις ανάγκες και απαιτήσεις της γερμανικής αγοράς, αναφέροντας πως το πιο σημαντικό όφελος μιας στοχευμένης διαφήμισης είναι η ανταποδοτικότητα.

Τέλος η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσε πως βασικός πυλώνας της τουριστικής ανάπτυξης είναι η ποιότητα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η συνεργασία όλων Πολιτείας – Αυτοδιοίκησης- τουριστικών φορέων. Στόχος μας χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Πετραλιά «είναι η τουριστική Ελλάδα των τεσσάρων εποχών και των δώδεκα μηνών, η Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας, των συνεδρίων, του περιπάτου, του πολιτισμού».

Επίσης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου ο υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας κ. Μίκαελ Γκλός επισκέφθηκε την κυρία Πετραλιά, ξεναγήθηκε στο ελληνικό περίπτερο, γεύθηκε ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα και του προσφέρθηκαν από την υπουργό αναμνηστικά δώρα.

Επισημαίνεται ότι στα εγκαίνια του περιπτέρου με το οποίο συμμετέχει η Ελλάδα στην ΙΤΒ, την υπουργό συνόδευαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος, ο βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς, η βουλευτής του Πασοκ κ. Σούλα Μερεντίτη, και το μέλος του τμήματος τουριστικής πολιτικής του Συνασπισμού κ. Σεραφείμ Σταύρου. Επίσης στα εγκαίνια παραβρέθηκαν από ελληνικής πλευράς περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και συνεκθέτες.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά από την ομιλία της στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου δήλωσε τα εξής: «Οι Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα. Η Γερμανία είναι η δεύτερη χώρα από πλευράς επισκεψιμότητας στην Ελλάδα. Η διαφήμιση που φέτος κάναμε είναι στοχευμένη, ανά ηλικία και ανά ομάδες. Κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη για τη διαφήμιση έχει ανταποδοτικότητα. Αναδεικνύουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού για να κατακτήσει η Ελλάδα μια από τις πλέον κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια τουριστική κατάταξη».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024