Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπτόητοι από τις διεθνείς εξελίξεις οι Βρετανοί συνεχίζουν κανονικά τα ταξίδια τους

Απτόητοι από τις διεθνείς εξελίξεις οι Βρετανοί συνεχίζουν κανονικά τα ταξίδια τους

Για πρώτη φορά μετά το τσουνάμι, το πέρασμα των τυφώνων και τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις, τα μέλη της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων της Μεγ. Βρετανίας(Association of British Travel Agents – ABTA) […]

Για πρώτη φορά μετά το τσουνάμι, το πέρασμα των τυφώνων και τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις, τα μέλη της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων της Μεγ. Βρετανίας<...>(Association of British Travel Agents – ABTA) συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα (24-27 Νοεμβρίου) στο Marrakech του Morocco, όπου και εξετάστηκαν στα πλαίσια του καθιερωμένου συνεδρίου της Ένωσης, όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία και αναλύθηκαν οι επιδράσεις τους.

Όπως διαπιστώθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου, οι Βρετανοί ταξιδιώτες παρά τις καταστροφές από την φύση ή τον άνθρωπο, που σημειώθηκαν παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια και εν μέρει επηρέασαν τις ταξιδιωτικές συνήθειες των περισσότερων ταξιδιωτών παγκοσμίως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικότατα τα ταξίδια τους, ενώ στο πρώτο 6μηνο του 2005 ο αριθμός αυτών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό παρουσίασε αύξηση 5%, σε σχέση με πέρσι.

Η τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας εμφανίζεται ως μια από τις ισχυρότερες παγκοσμίως, ικανή να προσαρμόζεται ταχύτατα στις όποιες αλλαγές, ώστε να ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Τρανή απόδειξη άλλωστε αποτελεί το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά σημειώθηκε αύξηση 86% στις ευρυζωνικές συνδέσεις internet, πράγμα που έκανε την αναζήτηση και εύρεση ταξιδιωτικών πληροφοριών στο internet ακόμη πιο εύκολες, ενώ παράλληλα αναβαθμίστηκαν και οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών internet. Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι το 42,2% των Βρετανών ταξιδιωτών αγοράζει ταξιδιωτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικά.

Ο παράγοντας όμως της ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές εξακολουθεί να παραμένει σημαντικός για αρκετούς Βρετανούς, που προτιμούν τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά γραφεία για την ασφάλεια, την εμπειρία, την γνώση και την εμπιστοσύνη που είναι ικανά να τους προσφέρουν.

Από την άλλη όμως και τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά πακέτα έχουν αλλάξει μορφή, παρέχοντας στο κοινό πιο ευέλικτες επιλογές και πιο πολλές δικλίδες ασφαλείας σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε, όπως έχουν προγραμματιστεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024