Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕναρξη δραστηριοποίησης της Louis Cruises στην Ινδία
Η Louis Cruises India θα πραγματοποιεί τριήμερες και μονοήμερες κρουαζιέρες

Εναρξη δραστηριοποίησης της Louis Cruises στην Ινδία

Η Louis Cruises ανακοινώνει την ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας στην Ινδία, με την επωνυμία Louis Cruises India και με βάση της το λιμάνι Κότσι στην πολιτεία Κεράλα. Η Louis Cruises […]

Η Louis Cruises ανακοινώνει την ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας στην Ινδία, με την επωνυμία Louis Cruises India και με βάση της το<...> λιμάνι Κότσι στην πολιτεία Κεράλα. Η Louis Cruises αντιπροσωπεύει τον κλάδο της κρουαζιέρας του Ομίλου Louis, ενός από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς οργανισμούς που δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο, με ιστορία 74 χρόνων, 20 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα και την Κύπρο και ένα στόλο από 12 κρουαζιερόπλοια.

Η ίδρυση και έναρξη δραστηριοτήτων της Louis Cruises India αποτελεί ένα ακόμα βήμα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Louis Cruises για την περαιτέρω επέκταση των διεθνών της δραστηριοτήτων μέσω της εισόδου σε νέες αγορές και την εν συνεχεία ανάπτυξη τους. Η κρουαζιέρα αποτελεί μια σχετικά νέα μορφή διακοπών για την Ινδική αγορά και για το λόγο αυτό η Louis Cruises India έχει θέσει ως στόχο την περαιτέρω προώθηση της και την προβολή της άνεσης και εξυπηρέτησης που προσφέρει ως τρόπος διακοπών σε ελκυστικούς προορισμούς και πολύ προσιτές τιμές.

Η Louis Cruises India θα πραγματοποιεί από το Δεκέμβριο του 2009 έως και το Μάιο του 2010, τριήμερες και μονοήμερες κρουαζιέρες από το λιμάνι του Κότσι με το κρουαζιερόπλοιο “Aquamarine”. Το Aquamarine πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες από τον Πειραιά και με την ολοκλήρωση του προγράμματός του στο Αιγαίο, θα πλεύσει προς το λιμάνι του Κότσι που θα αποτελεί και τη βάση του για τη χειμερινή περίοδο. Το Aquamarine μεταφέρει 1.200 επιβάτες και διαθέτει όλες τις ανέσεις και διευκολύνσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες φιλοξενίας του επιβατικού κοινού. Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια Κότσι – Μαλδίβες – Κότσι και Kότσι – Κολόμπο – Κότσι, ενώ επιπλέον θα πραγματοποιεί και μία μονοήμερη κρουαζιέρα με διανυκτέρευση .

Η έναρξη δραστηριοποίησης της Louis Cruises India ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια τελετής υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στην Louis Cruises India και τον επίσημο Ινδικό Οργανισμό Τουρισμού της Κεράλα, θέτοντας ως κοινό στόχο την προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας με αφετηρία το λιμάνι του Κότσι. Η επίσημη τελετή υπογραφής από τους κ.κ. Μ Sivasankar, διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού της Κεράλα, και Oneil Khosa, διευθύνοντα σύμβουλο της Louis Cruises India, έλαβε χώρα στην παρουσία του κ. Kodiyeri Balakrishnan, Υπουργού Εσωτερικών, Ασφάλειας και Τουρισμού. Η αποκλειστική αυτή συνεργασία έχει πενταετή ισχύ και θα επιτρέψει στους δύο οργανισμούς να προωθήσουν περαιτέρω την κρουαζιέρα στην Ινδική αγορά.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπουργός κ. Balakrishnan ανέφερε: “Ο αυξανόμενος αριθμός των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας που συμπεριλαμβάνουν το Κότσι στα δρομολόγια τους αποτελεί ένδειξη ότι το λιμάνι αναπτύσσεται σε σημαντικό προορισμό στην ευρύτερη περιοχή. Το Κότσι ήταν μια φυσική επιλογή για την Louis Cruises India, όχι μόνο γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες ενός κομβικού κέντρου κρουαζιέρας, αλλά και λόγω της θετικής αντιμετώπισης που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση στα θέματα τουρισμού. Περίπου 60.000 επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν από το Κότσι. Αυτό θα εξασφαλίσει πραγματικό οικονομικό όφελος για το Κράτος ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την τοπική κοινωνία”, κατέληξε ο υπουργός.

Ο γραμματέας του Οργανισμού Τουρισμού της Kerala, δρ. Venu, στο δικό του χαιρετισμό υπογράμμισε το γεγονός ότι η Louis Cruises India αποτελεί την μόνη εταιρεία που προσφέρει κρουαζιέρες στην ινδική αγορά με αφετηρία το λιμάνι του Κότσι. Ο διευθυντής του ιδίου Οργανισμού τουρισμού χαιρετίζοντας την εκδήλωση με την σειρά του δήλωσε ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία θα προσδώσει επιπρόσθετη αξία στον τουρισμό της περιοχής ενώ θα βοηθήσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να προσφέρουν ακόμη πιο ελκυστικές επιλογές διακοπών, με το να εντάξουν τις κρουαζιέρες στα τουριστικά τους πακέτα.

Με αφορμή την έναρξη των δραστηριοτήτων της Louis Cruises India, ο κ. Κωστάκης Λοΐζου, Εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Louis, δήλωσε ότι η θυγατρική εταιρεία της Ινδίας ιδρύθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής της Louis Cruises για περαιτέρω ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων της και τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης του στόλου της. Ο κ. Λοΐζου εξέφρασε τη πεποίθηση ότι θα επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι που η Louis Cruises India και οι κρατικές αρχές έχουν θέσει, καθότι η εταιρεία έχει σχεδιάσει το συγκεκριμένο προϊόν της με γνώμονα την ανταπόκριση στις ανάγκες της Ινδικής αγοράς τουρισμού, αλλά και με στόχο να υπερκαλύψει τις προσδοκίες του Ινδικού ταξιδιωτικού κοινού. “Είμαστε υπερήφανοι που μέσω της στενής μας συνεργασίας με τους κορυφαίους διοργανωτές ταξιδίων και ταξιδιωτικούς πράκτορες, εισαγάγαμε την κρουαζιέρα ως μορφή διακοπών στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό της Ευρώπης. Αυτή τη φορά και με τη επίσης στενή και πολύτιμη συνεργασία με τις τουριστικές αρχές της Κεράλα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο αριθμός των Ινδών που επιλέγουν την εμπειρία της κρουαζιέρας θα συνεχίσει να αυξάνεται και αυτό είναι κάτι που έχουμε δεσμευθεί να επιτύχουμε”, είπε ο κ. Λοΐζου.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πολιτεία της Κεράλα, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ο 3ος καλύτερος προορισμός διακοπών της Ασίας σε μια παγκόσμια διαδικτυακή έρευνα, σημειώνοντας πέρυσι αύξηση αφίξεων των ξένων και εγχώριων τουριστών κατά 16,11% και 14% αντίστοιχα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024