Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟι Ολυμπιακές Αερογραμμές αναλαμβάνουν τις πτήσεις στις άγονες γραμμές
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αναλαμβάνουν τις πτήσεις στις άγονες γραμμές

Όπως είχε ανακοινωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2009 από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή αερομεταφορέων στις 24 άγονες γραμμές ακυρώθηκαν και θα επαναπροκηρυχθούν μετά τις εκλογές. Παράλληλα, το…

Όπως είχε ανακοινωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2009 από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για<...> την επιλογή αερομεταφορέων στις 24 άγονες γραμμές ακυρώθηκαν και θα επαναπροκηρυχθούν μετά τις εκλογές. Παράλληλα, το Υπουργείο είχε δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων στις άγονες γραμμές κατά τη μεταβατική περίοδο.

Προς το σκοπό αυτό, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αποφάσισε την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών. Έως το τέλος Νοεμβρίου 2009, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές αναλαμβάνουν τη διασφάλιση, με κάθε πρόσφορο μέτρο και μηχανισμό, της απρόσκοπτης συνέχειας των πτήσεων στο σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών. Η χρονική αυτή περίοδος θα είναι δυνατό να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2009, ημερομηνία που αποτελεί και το απώτατο όριο λειτουργίας των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της Ευρ. Επιτροπής.

Για την απόφαση αυτή, ελήφθησαν υπόψη:
1. Η συνεχής, πέραν των 50 ετών, και αδιάκοπη προϋπηρεσία της “Ολυμπιακής Αεροπορίας” και των “Ολυμπιακών Αερογραμμών” στις ελληνικές άγονες γραμμές.
2. Το γεγονός ότι οι “Ολυμπιακές Αερογραμμές” μπορούν να αξιοποιήσουν την επιχειρησιακή προετοιμασία και το στόλο της “Olympic Air”, της θυγατρικής εταιρείας που συστάθηκε για τις ανάγκες της αποκρατικοποίησης. Υπογράφοντας τη σύμβαση αποκρατικοποίησης με το Ελληνικό Δημόσιο, σύμβαση που κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων, η “Olympic Air” έχει αναλάβει την υποχρέωση να προετοιμαστεί επιχειρησιακά και να διαθέτει τα κατάλληλα αεροσκάφη για συμμετοχή στο διαγωνισμό για όλες τις άγονες γραμμές.
3. Την πρόταση της “Olympic Air” προς τις “Ολυμπιακές Αερογραμμές” να συνδράμουν στη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας των πτήσεων στο σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών, χωρίς καμία κρατική οικονομική επιδότηση για τη μεταβατική περίοδο.

Η μεταβατική αυτή λύση, την οποία προέκρινε ο κ. Στυλιανίδης διασφαλίζει αφενός μεν αξιόπιστες πτήσεις για το σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών, αφετέρου δε τη μη επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου, αφού κατά τη μεταβατική περίοδο το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα καταβάλει επιδότηση στις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024