Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕντείνουν τις αντιθέσεις τους ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ στο 3% του ΚΟΤ

Εντείνουν τις αντιθέσεις τους ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ στο 3% του ΚΟΤ

Οι Κυπριακές ξενοδοχειακές οργανώσεις ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ είχαν πρόσφατα κοινή συνάντηση ώστε να συντονισθούν οι προσπάθειες τους προς την κυβερνητική πλευρά με στόχο την κατάργηση της φορολογίας του 3% υπέρ […]

Οι Κυπριακές ξενοδοχειακές οργανώσεις ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ είχαν πρόσφατα κοινή συνάντηση ώστε να συντονισθούν οι προσπάθειες τους προς την<...> κυβερνητική πλευρά με στόχο την κατάργηση της φορολογίας του 3% υπέρ του ΚΟΤ.

Οι δυο οργανώσεις χαρακτηρίζουν το τέλος του 3% υπέρ του ΚΟΤ ως “αντιευρωπαϊκή φορολογία” και διεκδικούν κατηγορηματικά την άμεση κατάργησή του. Επίσης, θεωρούν ότι τυχόν κατάργηση του 3% υπέρ του ΚΟΤ θα αποτελέσει “έμπρακτο μέτρο για ανάκτηση, έστω και μερικώς, της διαβρωμένης ανταγωνιστικότητας της τουριστικής Κύπρου και για την ανακοπή και εάν είναι δυνατό αναστροφή της συνεχούς πτωτικής πορείας, τόσο των τουριστικών αφίξεων, όσο και σε μεγαλύτερο βαθμό των εσόδων από τον τουρισμό, προς το γενικότερο όφελος της οικονομίας του τόπου”. Ως γνωστόν, το θέμα της κατάργησης ή μη του 3% υπέρ του ΚΟΤ δεν περιλαμβανόταν στην προσφάτως εξαγγελθείσα στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού μέχρι το 2010, γεγονός που θορύβησε τους ξενοδόχους. Πέραν τούτου, κατά την συνάντηση, οι δυο οργανώσεις επιβεβαίωσαν “την άμεση ανταπόκρισή τους στην έκκληση της κυβέρνησης για τη συμβολή των μελών τους στα πλαίσια της κοινής στρατηγικής που αποφασίστηκε με στόχο τόσο την τόνωση των προκρατήσεων για διακοπές στην Κύπρο, όσο και την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024