Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλες οι δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας Β. Ελλάδας και Βρετανίας

Μεγάλες οι δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας Β. Ελλάδας και Βρετανίας

Τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, κ. Σάιμον Γκας υποδέχθηκε χτες το μεσημέρι στο γραφείο του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην […]

Τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, κ. Σάιμον Γκας υποδέχθηκε χτες το μεσημέρι στο γραφείο του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νομού<...>Θεσσαλονίκης, στο ρόλο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής όπως διαμορφώνεται μετά την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Επίσης, ο νομάρχης ζήτησε από τον Βρετανό πρέσβη τη συμβολή της χώρας του στην πλήρη αποκατάσταση του Οδικού `Αξονα 10, ώστε να επανασυνδεθεί η Θεσσαλονίκη με την Κεντρική Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του λιμανιού, την ολοκλήρωση του εθνικού οδικού δικτύου και της Εγνατίας Οδού. Τέλος, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για τα εθνικά θέματα με πρώτο το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Ψωμιάδης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Με χαρά υποδεχθήκαμε τον πρέσβη της μεγάλης και φίλης χώρας, της Μεγάλης Βρετανίας. Ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες. Τον ευχαρίστησα για τις πολύ καλές σχέσεις και προσφορά και βοήθεια της Μεγάλης Βρετανίας στη χώρα μας. Μιλήσαμε για μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης για την παρουσία και προσέλκυση επενδύσεων εδώ στη Μακεδονία και εν γένει στη χώρα μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Επίσης, ανταλλάξαμε απόψεις για τα εθνικά μας θέματα, ενώ για αρκετή ώρα συζητήσαμε για θέματα ποδοσφαίρου».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης κ. Γκας δήλωσε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά και τιμή να έρχομαι στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα να συναντώ το νομάρχη, που είναι πολύ γνωστός και δραστήριος νομάρχης. Μιλήσαμε για βρετανικές επενδύσεις εδώ στην Ελλάδα, μιλήσαμε για τον τουρισμό, γιατί αυτός είναι πολύ σημαντικός παράγων στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας. Όπως ξέρετε έχουμε περίπου 3 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και στη Βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα στη Χαλκιδική. Βλέπουμε πλέον καινούριες, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Πιστεύω προσωπικά ότι οι δυνατότητες συνεργασίας είναι μεγάλες. Εκτιμούμε πάρα πολύ τις σχέσεις που έχουμε με τη Θεσσαλονίκη, που είναι η συμπρωτεύουσα, όπως ξέρουμε, της Ελλάδας. Και με τον νομάρχη συζητήσαμε όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν και τις δύο χώρες».

Τέλος, ο νομάρχης χάρισε στον πρέσβη μια ασημένια κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και το βιβλίο «Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας» του Νικόλαου Μάρτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024