Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠλήθος τουριστών στη Τουρκία λόγω έκλειψης

Πλήθος τουριστών στη Τουρκία λόγω έκλειψης

Τονωτική ένεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την τουρκική τουριστική βιομηχανία η έκλειψη ηλίου, μετά και από τα τεράστια προβλήματα, που αντιμετώπιζεη χώρα στον τομέα του τουρισμού λόγω της γρίπης […]

Τονωτική ένεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την τουρκική τουριστική βιομηχανία η έκλειψη ηλίου, μετά και από τα τεράστια προβλήματα, που αντιμετώπιζε<...>η χώρα στον τομέα του τουρισμού λόγω της γρίπης των πτηνών και της κρίσης, που προκλήθηκε από τη δημοσίευση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ.

Υποδειγματικός ήταν ο συντονισμός των αρμοδίων φορέων, οι οποίοι είχαν φροντίσει έγκαιρα να εκμεταλλευτούν το φυσικό φαινόμενο κάνοντας εκστρατεία για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην Τουρκία, με την ευκαιρία της έκλειψης. Το ενδιαφέρον των τουρκικών αρχών στράφηκε στις αγορές της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας και η προσπάθεια απέδωσε.

“Ύστερα από δύο – τρεις μήνες που υποφέραμε, ελπίζω ότι από τώρα τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού, κ. Αττίλα Κοτς. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, κ. Ταϊφούν Γιασί δήλωσε ότι μόνο στην περιοχή της Αττάλεια έφτασαν περίπου 200.000 τουρίστες για να παρακολουθήσουν την έκλειψη του ήλιου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Σίντε, λίγο έξω από την Αττάλεια, όπου βρίσκονται τα ερείπια των αρχαιοελληνικών ναών του Απόλλωνα και της Αθηνάς, συγκεντρώθηκαν πάνω από 20.000 τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, στο Καστελόριζο, την μόνη ελληνική περιοχή, όπου η έκλειψη ήταν ολική, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το μικρό νησί και μέρες πριν δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια. Επίσης, για τη συγκεκριμένη είχαν προγραμματιστεί δρομολόγια από τη Ρόδο, καθώς η ζήτηση ήταν μεγάλη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024