Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε ρυθμούς ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης η Τυνησία
Οργανισμός Τουρισμού Τυνησίας

Σε ρυθμούς ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης η Τυνησία

Καταγράφοντας 3,2% αύξηση με 7 εκατομμύρια τουριστικές αφίξεις (εκτός των 650.000 με τις κρουαζιέρες), 34 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και τουριστικές εισπράξεις, ύψους 1,7 δισ. Ευρώ, 8% αύξηση από το 2006, έκλεισε […]

Καταγράφοντας 3,2% αύξηση με 7 εκατομμύρια τουριστικές αφίξεις (εκτός των 650.000 με τις κρουαζιέρες), 34 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και τουριστικές εισπράξεις, ύψους 1,7 δισ. Ευρώ, 8% αύξηση από το 2006, έκλεισε το 2007 για την Τυνησία, σύμφωνα με στοιχεία<...>του Οργανισμού Τουρισμού της χώρας. Στον τουρισμό απασχολούνται 380.000 πολίτες της Τυνησίας, δηλαδή μία στις οκτώ οικογένειες ζει από την ενασχόληση της αυτή. “Ο τουρισμός, που συνεισφέρει κατά 7% στο ΑΕΠ, κρατάει τον κόσμο στον τόπο του και έτσι αναπτύσσεται σε ολόκληρη την Τυνησία” σχολίασε σχετικά ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Τυνησίας, κ. Mohamed Raouf Jomni, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χτες στην Αθήνα, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ενθαρρύνει και δίνει κίνητρα φοροαπαλλαγών σε όσους επενδύουν στον τουρισμό για τα πρώτα χρόνια.

Εδώ και 20 χρόνια στόχος της Κυβέρνησης είναι ο τουρισμός να αποτελέσει μια μηχανή ανάπτυξης για όλη την χώρα και όχι μόνο για τα παράλια. Η Τυνησία `ποντάρει` πολλά στη θάλασσα της και ήδη μετρά 43 κέντρα θαλασσοθεραπείας (δεύτερη μετά τη Γαλλία στον κόσμο), τα οποία μαγνητίζουν κάθε χρόνο πλήθος τουριστών. Σε συνδυασμό δε με την ανάπτυξη του τουρισμού αναψυχής μέσω yachts, ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Τυνησιακού τουριστικού προιόντος. Σημειώνεται ότι σε όλη την ακτογραμμή της χώρας, αλλά και σε όλα τα εμπορικά λιμάνια υπάρχουν μαρίνες για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών με yachts.

“Βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις για να αναπτύξουμε τον τουρισμό. Εδώ και ένα χρόνο πέραν του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος, δουλεύουμε και σε θέματα ποιότητας για την αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Mohamed Raouf Jomni.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει εκδοθεί από τον Δεκέμβριο του 2005 εγκύκλιος προς όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις για κατάταξη τους, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αναγνωρισιμότητας. Συνολικά, από τα 825 ξενοδοχεία (250.000 κλίνες), μέχρι σήμερα βρέθηκε ότι τα πρότυπα αυτά πληρούν 143 ξενοδοχεία, ενώ 160 όχι. `Αρση της λειτουργίας τους επεβλήθη σε 15 ξενοδοχεία, 16 πρακτορεία και 8 εστιατόρια, ενώ 9 εστιατόρια υπέπεσαν σε κατηγορία. Ακόμη, δόθηκαν δάνεια σε 48 ξενοδοχεία για αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους. Για την κατάρτιση του δυναμικού τους, τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμόστηκαν στην πελατεία των ξενοδοχείων, ενώ προστέθηκαν και διάφορες ξένες γλώσσες, πέρα από τα αγγλικά.

“Έχουμε ξεκινήσει στοχευμένη προβολή των περιοχών μας ανάλογα με το είδος τουρισμού που μπορούν να αναπτύξουν. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο τουρισμός της Τυνησίας δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά μας, τόσο γεωγραφικά, όσο και σε θέματα νοοτροπίας και φιλοξενίας” τόνισε ο κ. Mohamed Raouf Jomni.

Αναφορικά με τον αριθμό Ελλήνων επισκεπτών στην Τυνησία ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού στάθηκε στο γεγονός ότι αν και οι δύο χώρες απέχουν μόλις 2 ώρες με αεροπλάνο και η Τυνησία θεωρείται οικονομικός προορισμός για τους Έλληνες, ωστόσο ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τις 15.000. Όπως προέκυψε από συζητήσεις του με τουριστικά γραφεία της Ελλάδας, που δουλεύουν με Τυνησία, ο λόγος οφείλεται στην ύπαρξη μιας και μοναδικής αεροπορικής εταιρίας, της Tunis Air στο δρομολόγιο Τυνησία – Αθήνα με δύο πτήσεις την εβδομάδα που δεν επαρκούν. Ο κ. Mohamed Raouf Jomni δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό. Τα μηνύματα για το 2008 παρ’ όλα αυτά είναι θετικά και η ελληνική αγορά παρουσιάζει ήδη για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου αύξηση 25%.

Τέλος, στις μελλοντικές τουριστικές επενδύσεις της Τυνησίας εντάσσεται η δημιουργία της Πόλης του Ιωνά. Πρόκειται για ένα project, κόστους 14 τρισ. δηναρίων, που θα ολοκληρωθεί με τη βοήθεια του Κουβέιτ. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί ήδη 15 τουριστικές ζώνες στη Τυνησία για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και συγκεκριμένα του θαλάσσιου, του οικολογικού και του αρχαιολογικού. Τέλος, να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο (4 Ιανουαρίου 2008) αποφασίστηκε η διεξαγωγή μελέτης για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας έως το 2016, με την πραγματοποίηση έρευνας πεδίου στους τουρίστες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024