Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣε συγχώνευση προχώρησαν ABTA και FTO
Δημιουργία κοινού οργανισμού από Ιούλιο

Σε συγχώνευση προχώρησαν ABTA και FTO

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού οργανισμού από την 1η Ιουλίου, που θα αποτελέσει “μια δυνατή και επιτακτική φωνή της βιομηχανίας και θα εκπροσωπεί αποτελεσματικότερα τα μέλη της, δηλαδή τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις” αποφάσισαν η ABTA και η FTO

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού οργανισμού από την 1η Ιουλίου, που θα αποτελέσει “μια δυνατή και επιτακτική φωνή της βιομηχανίας και θα εκπροσωπεί αποτελεσματικότερα τα μέλη της, δηλαδή<...>τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις” αποφάσισαν η ABTA (Association of British Travel Agents) και η FTO (Federation of Tour Operators).

Η FTO θα διατηρήσει την ταυτότητα της και την σημερινή της υπόσταση ως μέλος της ABTA, όπως επίσης και το “brand”, που θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται αναφορικά με τις δραστηριότητες της. Η FTO θα αποτελέσει επίσημη Επιτροπή στο Δ.Σ. της ABTA.

Ο κ. Mark Tanzer θα διατηρήσει τη θέση του CEO, που κατέχει στην ABTA, όπως επίσης και ο κ. Andy Cooper, που θα παραμείνει Γενικός Διευθυντής της FTO και της IFTO. Παράλληλα, ο Cooper ορίζεται και επικεφαλής ανάπτυξης στην ABTA, ενισχύοντας τις στρατηγικές συνεργασίες του νέου οργανισμού.

“Η FTO και η ABTA είχαν μια πολύ στενή συνεργασία για πολλά χρόνια σε θέματα πολιτικής, και η συγχώνευση των δύο αυτών οργανώσεων θα οδηγήσει σε λειτουργικές συνεργασίες, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια πιο δυνατή φωνή, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μειώσουμε τα κόστη” σχολίασε σχετικά ο κ. Tanzer, προσθέτοντας πως “δεδομένου ότι υπάρχει ένας πολλαπλασιασμός των ενώσεων και των οργανισμών στον ταξιδιωτικό τομέα, αυτή η συγχώνευση θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλα μας τα μέλη”.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συγχώνευση αυτή, αφού η FTO διατηρεί την ταυτότητα της και μέσω αυτής θα συνεχίσει να ηγείται με τη βοήθεια των ειδικών της στη διαχείριση προορισμών σε θέματα, όπως αυτά της υγείας και της ασφάλειας, του υπεύθυνου τουρισμού και της διαχείρισης κρίσεων” ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Cooper.

Όπως κατέληξαν και οι δύο, ο νέος οργανισμός θα αξιοποιήσει αφενός την εμπειρία της FTO και την τεχνογνωσία της σε θέματα λειτουργίας και αφετέρου την εμπειρία της ABTA σε θέματα οικονομικά, προστασίας του καταναλωτή και παροχής πληροφοριών. Προκειμένου μάλιστα, να διασφαλιστεί η αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων της FTO, τα μέλη της θα προτείνουν ένα υποψήφιο για τις διορισμένες θέσεις του Δ.Σ. της ABTA.

Ο νέος οργανισμός θα στεγάζεται σε ένα γραφείο, “όσο πιο σύντομα καταστεί αυτό εφικτό”. Το προσωπικό των δύο οργανισμών θα μεταφερθεί στον νέο, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού του `The Travelife Sustainability System`, που εφαρμόζει το σημαντικότερο μέρος στρατηγικής της FTO για τον τουρισμό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024