Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμμετοχή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην ετήσια Γενική Συνέλευση της CISAC στο Τόκιο
Πνευματικά δικαιώματα

Συμμετοχή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ στην ετήσια Γενική Συνέλευση της CISAC στο Τόκιο

Κατά τη διήμερη παρουσία του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της CISAC για την πορεία της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσής της, η οποία έχει εναρμονιστεί με τα διεθνή πρότυπα.

Την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Σταθακόπουλος στην ετήσια Γενική Συνέλευση της CISAC (Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης) που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο Τόκιο της Ιαπωνίας και φιλοξενήθηκε από τον ιαπωνικό οργανισμό JASRAC, που γιόρτασε τα 80 του χρόνια.

Κατά τη διήμερη παρουσία του ο κ. Σταθακόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει, μετά από πρόσκληση, το Διοικητικό Συμβούλιο της CISAC για την πορεία της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσής της, η οποία έχει εναρμονιστεί με τα διεθνή πρότυπα και έχει διασφαλίσει την αξιόπιστη και διαφανή διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων των Δημιουργών, Δικαιούχων και Εκδοτών μουσικής.

Παράλληλα, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Αυτοδιαχείριση για τη δημιουργία ενός οριστικού, δίκαιου, και αξιόπιστου πλαισίου συνεργασίας και κοινής στόχευσης των ενδιαφερομένων πλευρών στη χώρα μας.

Στη Γενική Συνέλευση, τις εργασίες της οποίας χαιρέτισαν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Abe Shinzo και ο πρόεδρος της CISAC Jean-Michel Jarre, συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των διεθνών Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, στους οποίους, μεταξύ άλλων, δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν για τις διεθνείς εξελίξεις και τη δυναμική συνεισφορά της CISAC, τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο αποτελεσματικής διακυβέρνησης και διαφανούς διαχείρισης.

Τα μέλη της CISAC, σε κατ’ιδίαν συναντήσεις που είχαν με τον κ. Σταθακόπουλο, εξέφρασαν την ικανοποίηση, την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για την πλήρη αναμόρφωση των εργασιών της και την τεχνολογική αναβάθμιση της υποδομής της, καθώς επίσης και για την εμπορική και οικονομική προοπτική του Οργανισμού.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης εκπροσωπεί 239 μέλη – οργανισμούς, με πάνω από 4 εκατ. δημιουργούς, σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο, στους τομείς της μουσικής, της λογοτεχνίας, του θεάτρου των εικαστικών τεχνών και των οπτικοακουστικών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024