Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυναγερμός στα αεροδρόμια της Βρετανίας και των Η.Π.Α.
Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα

Συναγερμός στα αεροδρόμια της Βρετανίας και των Η.Π.Α.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα αεροδρόμια τόσο της Βρετανίας, όσο και των ΗΠΑ, μετά την πρόσκρουση φλεγόμενου Jeep το βράδυ του Σαββάτου στην είσοδο του αεροδρομίου της Γλασκόβης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, οι δυο επιβάτες του τζιπ (ο ένας νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα), άλλα δύο στο Τσεσάιρ και ένα άτομο στο Λίβερπουλ…

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα αεροδρόμια τόσο της Βρετανίας, όσο και των ΗΠΑ, μετά την πρόσκρουση φλεγόμενου Jeep το βράδυ του Σαββάτου στην είσοδο του αεροδρομίου της Γλασκόβης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, οι<...>δυο επιβάτες του τζιπ (ο ένας νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα), άλλα δύο στο Τσεσάιρ και ένα άτομο στο Λίβερπουλ. Φόβοι υπάρχουν για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ όλες οι υποψίες οδηγούν στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

“Πρέπει να αυξήσουμε τα επίπεδα ασφαλείας στα αεροδρόμια και στους χώρους συγκεντρώσεων λόγω της αύξησης των απειλών. Θέλω όλοι οι Βρετανοί να επαγρυπνούν και θέλω να βοηθούν την αστυνομία και τις αρχές. Ξέρω πως ο βρετανικός λαός θα είναι ενωμένος, αποφασισμένος και δυνατός” δήλωσε σχετικά ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας, κ. Γκόρντον Μπράουν, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό της Γλασκόβης ως τρομοκρατική ενέργεια.

Έρευνες σε σπίτια της Γλασκόβης πραγματοποίησε την Κυριακή η αστυνομία της Σκωτίας, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση του αεροδρομίου, που ενδεχομένως συνδέονται και με τα παγιδευμένα αυτοκίνητα, που εντοπίστηκαν την περασμένη Παρασκευή στην καρδιά του Λονδίνου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024