Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύσταση στους Γάλλους πολίτες να εγκαταλείψουν το Μαλί
Οι αντάρτες Τουαρέγκ εισήλθαν στο Τιμπουκτού

Σύσταση στους Γάλλους πολίτες να εγκαταλείψουν το Μαλί

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας συμβουλεύει τους Γάλλους υπήκοους να εγκαταλείψουν προσωρινά το Μαλί, λόγω των αναταραχών στη χώρα.

Η Γαλλία συμβουλεύει τους Γάλλους πολίτες, “η παρουσία των οποίων δεν είναι απαραίτητη, να εγκαταλείψουν προσωρινά το Μαλί”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα ‘Συμβουλές προς Ταξιδιώτες” του Υπουργείου Εξωτερικών.

“Συνιστάται η αποφυγή κάθε μετακίνησης προς το Μαλί μέχρι νεοτέρας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία δημοσιεύεται καθώς οι αντάρτες τουαρέγκ και ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις προωθούνται προς νότον, αφού έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το βόρειο τμήμα της χώρας.

Χθες τα μεσάνυχτα έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (CEDEAO) στη χούντα των πραξικοπηματιών για την παράδοση της εξουσίας στην πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ παράλληλα, συνεχίζεται η προέλαση των ανταρτών Τουαρέγκ προς Νότο, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Ο επικεφαλής του πραξικοπήματος της 21ης Μαρτίου λοχαγός Αμαντού Σανογκό δεσμεύθηκε χθες ότι θα επαναφέρει την ισχύ του συντάγματος και των θεσμών του κράτους πριν από τη διεξαγωγή εκλογών. Από την πλευρά της, η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής απειλεί με κλείσιμο των συνόρων του Μαλί στις εμπορικές συναλλαγές, με διπλωματική απομόνωση της χώρας και το πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων στην Κεντρική Τράπεζα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής.

Επωφελούμενοι από την χαοτική κατάσταση που ακολούθησε το πραξικόπημα στο Μπαμακό, οι αντάρτες Τουαρέγκ του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ συνέχισαν την επέλασή τους στο βόρειο τμήμα της χώρας. Αφού κατέλαβαν την Παρασκευή το διοικητικό κέντρο του Κιντάλ και στη συνέχεια την πόλη Γκάο το Σάββατο, οι Τουαρέγκ εισήλθαν στο Τιμπουκτού και ύψωσαν τη σημαία τους, ολοκληρώνοντας την κατάληψη των τριών κύριων πόλεων του βόρειου Μαλί.

Οι πραξικοπηματίες διακήρυξαν ότι ανέτρεψαν τον πρόεδρο του Μαλί Αμαντού Τουμανί Τουρέ, εξαιτίας της ανικανότητας του να αντιμετωπίσει την προέλαση των Τουαρέγκ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024