Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις στους πελάτες τους

Τα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις στους πελάτες τους

Τα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας αποφάσισαν να χρεώσουν επιπλέον κόστος στις τιμές των εισιτηρίων τους, καθώς από 1η Σεπτεμβρίου σταμάτησαν να λαμβάνουν προμήθεια από τις αεροπορικές εταιρίες…

Τα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας αποφάσισαν να χρεώσουν επιπλέον κόστος στις τιμές των εισιτηρίων τους, καθώς<...> από 1η Σεπτεμβρίου σταμάτησαν να λαμβάνουν προμήθεια από τις αεροπορικές εταιρίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποίησε η FVW. Έτσι, τα τουριστικά γραφεία τώρα χρεώνουν κάποιο επιπλέον ποσό στις τιμές των εισιτηρίων που εκδίδουν για λογαριασμό των πελατών τους, ώστε να ισοφαρίσουν τις χαμένες προμήθειες.

Συγκεκριμένα οι αεροπορικές εταιρίες Lufthansa, Austrian Airlines, Iberia, LOT, Malev, SAS και United Airlines σταμάτησαν να πληρώνουν προμήθεια στους πράκτορες από τις αρχές του μήνα. Ακόμα, οι εταιρίες Air France, Alitalia, British Airways, KLM και Swiss θα ακολουθήσουν την διακοπή των προμηθειών από 1η Οκτώβρη, ενώ οι υπόλοιπες εταιρίες θα σταματήσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2005.

Μάλιστα, οι επιπλέον χρεώσεις ισχύουν και για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια (e-tickets), καθώς σύμφωνα με την έρευνα, οι καταναλωτές, που θα κάνουν κράτηση για πτήση εσωτερικού ή για κάποια πόλη της Ευρώπης καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 40 – 46,80 ευρώ.

Όσο για τις κρατήσεις διεθνών πτήσεων οι χρεώσεις κυμαίνονται μεταξύ 55 – 64,20 ευρώ. Ενώ τα κανονικά εισιτήρια που είναι τυπωμένα σε χαρτί και πουλιούνται απευθείας από τους πράκτορες κοστίζουν επιπλέον 8 ευρώ. Τέλος, τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους κοστίζουν από 15-40 ευρώ επιπλέον.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ίδια η αεροπορική εταιρία Lufthansa χρεώνει 30 ευρώ για απευθείας πώληση εισιτηρίων εσωτερικών πτήσεων, ενώ για τις διεθνείς πτήσεις χρεώνει 45 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί προειδοποιούν τους πράκτορες να μην ανταγωνίζονται στις τιμές των επιπλέον χρεώσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του κόσμου από τα τουριστικά γραφεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024