Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞεκίνησε χθες στην Πατάγια το 55ο Ετήσιο Συνέδριο της PATA

Ξεκίνησε χθες στην Πατάγια το 55ο Ετήσιο Συνέδριο της PATA

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΑΤΑΓΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΟ PATA: Με την παρουσία του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Δρα Thaksin Shinawatra, ξεκίνησε χθες το 55ο Ετήσιο Συνέδριο της PATA, Pacific Asia Travel Association. Ο πρωθυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι «ο φετινός τίτλος του συνεδρίου ‘Changing Lifestyles – New Opportunities’ αντικατοπτρίζει τις τουριστικές τάσεις…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΠΑΤΑΓΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΟ PATA: Με την παρουσία του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Δρα Thaksin Shinawatra, ξεκίνησε χθες το<...> 55ο Ετήσιο Συνέδριο της PATA, Pacific Asia Travel Association. Ο πρωθυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι «ο φετινός τίτλος του συνεδρίου ‘Changing Lifestyles – New Opportunities’ αντικατοπτρίζει τις τουριστικές τάσεις που αλλάζουν σε όλη την περιοχή της Ασίας. Το κράτος μας έχει ήδη ωφεληθεί από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την βελτίωση του επιπέδου ζωής και εισοδήματος που έχει προέλθει από τον τουρισμό. Αυτή τη στιγμή οι αλλαγές που γίνονται στον κλάδο του τουρισμού σε όλη την Ασία δημιουργούν νέες τουριστικές ευκαιρίες και δυνατότητες.»

Στις βασικές ομιλίες της πρώτης ημέρας αναλύθηκαν θέματα γύρω από τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που συμβαίνουν στον πλανήτη μας και πως αυτό επιδρά στον τρόπο ζωής των ανθρώπων αλλά και στις αξίες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για τον κλάδο του τουρισμού και των επαγγελματικών ταξιδιών.

Επίσης, το απογευματινό πάνελ με συντονιστή τον κ. Nik Gowing από το BBC World και ομιλητές τους Daw Drew αντιπρόεδρο και εκδότη της National Geographic Traveler, Alfred Fan Min Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ctrip.com, Ho Kwon Ping, πρόεδρο του The Banyan Tree Group, και Scott Morrison Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Τουρισμού της Αυστραλίας, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα και την επίδραση τους στον τουρισμό:

  • Ο πληθυσμός στα ανεπτυγμένα έθνη γερνά, ενώ στον αναπτυσσόμενο κόσμο παραμένει νέος
  • Ο σύγχρονος άνθρωπος ενδιαφέρεται πιο πολύ για την υγεία του
  • Ο τουρισμό ‘σακιδίου’ αυξάνεται μεταξύ των νεαρών Ασιατών
  • Οι γυναίκες ταξιδεύουν πιο συχνά και μάλιστα ξοδεύουν περισσότερα από ότι οι άνδρες
  • Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα κυριαρχήσει στον τουριστικό κλάδο
  • Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, και οι φτωχοί φτωχότεροι
  • Ο ελεύθερος χρόνος μειώνεται, και αυξάνει ο τουρισμός ολίγων ημερών
  • Τα τρία “s” του Ασιατικού τουρισμού sun, sand, surf αλλάζουν και γίνονται safely, security sanitation.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024